Scorpions - The Platinum Collection (2005)

Duitsland
Label: EMI

1. In Trance (4:44)
  2. Crying Days (4:39)
  3. Pictured Life (3:24)
  4. She's a Man (3:17)
  5. Coast to Coast (4:43)
  6. Lovedrive (4:53)
  7. Is There Anybody There? (4:21)
  8. Holiday (6:32)
  9. Another Piece of Meat (3:35)
  10. Make It Real (3:52)
  11. The Zoo (5:32)
  12. Hey You (3:49)
  13. Blackout (3:51)
  14. Can't Live Without You (3:47)
  15. Now (2:36)
  16. Dynamite (4:11)
  17. No One Like You (3:55)
  18. Bad Boys Running Wild (3:56)
  19. Still Loving You (6:10)
  20. Big City Nights (4:09)
  21. Rock You Like a Hurricane (4:13)
  22. Coming Home (5:00)
  23. Rhythm of Love (3:48)
  24. Believe in Love (4:49)
  25. Passion Rules the Game (3:59)
  26. Can't Explain (3:22)
  27. Living for Tomorrow (7:14)
  28. Wind of Change (5:13)
  29. Send Me an Angel (4:33)
  30. Alien Nation (5:43)
  31. No Pain No Gain (3:54)
  32. Under the Same Sun (4:52)
  33. You and I (6:17)
  34. Does Anyone Know (5:58)
  35. Wild Child (4:18)
  36. Where the River Flows (4:12)
  37. Edge of Time (4:20)
  38. When You Came into My Life (4:29)
  39. A Moment in a Million Years (3:41)
  40. 10 Light Years Away (3:55)
  41. Eye to Eye (5:07)
  42. Mysteriouns (5:30)
  43. Aleyah (4:23)
  44. Moment of Glory (5:10)
  45. Here in My Heart (4:21)
  46. When Love Kills Love (3:42)
  47. Deep and Dark (3:41)
  48. Remember the Good Times (4:23)
avatar van Genesis
Puike verzameling van een van de beste (hard) rock bands van de vorige eeuw. De collectie is opgedeeld in 3 CD's.

De eerste CD laat het vroegere werk horen van de heren. Sterke nummers waarvan ik er een paar nog niet kennen en die zeker goed zijn bevallen. Nummers die eruit springen zijn: Another piece of meat, Make it real, Dynamite, Zoo (ook ooit gecoverd door Bruce Dickinson), Hey you en Blackout. Wat opvalt in negatieve zin is de matige productie van de nummers. Ze klinken zacht en er zit weinig power in. Zo komt het een beetje afstandelijk over. Tijd voor een remaster misschien? Deze CD krijgt nog wel 4*.

De tweede CD heeft de meeste hits. De glorietijd waarin The Scorpions echt bekend werden en iedere rockliefhebber kent hier wel een paar nummers van. Het geluid klinkt in ieder geval al een stuk beter. Voor mij zijn vrijwel alle 16 nummers genieten geblazen en ik kan ook niet echt een favoriet kiezen. Coming home is echter wel nog steeds mn favoriete Scorpions nummer. Deze CD krijgt 4,5*

De derde CD bevat de meest nieuwe songs al dateert de oudste alweer van begin jaren negentig. Dit is de minste CD van de drie; het beste was er eigenlijk al vanaf. De CD bevat een hoop matige nummer een vooral veel te veel ballads die vaak niet goed uit te verf komen of te zeikerig overkomen. Uitzonderigen zijn: You and I, Moment of Glory, Wild Child en Edge of Time. Deze krijgt 3*.

Al met al dus een gemiddelde van 3,8(afgerond 4*). Het is jammer dat de derde CD zoveel matig werk bevat want de eerste twee zijn genieten geblazen. Deze box geeft een goed overzicht van het werk van de heren en biedt zeker waar voor je geld maar als ik zo moeten kiezen koos ik voor de live CD World Wide Live. Deze heeft ook bijna alle hits en heeft veel meer power in zich. Bovendien is ie ook een stukje goedkoper.

inderdaad een fraai overzicht, ik neem hem altijd mee in de auto. Ik heb niet echt een voorkeur voor 1 van de 3 cd's. Ik kan namelijk hun recentere werk ook heel erg waarderen.

Empyrium
Niet helemaal compleet en vreemd dat 5 nummers van Eye II Eye, een draak bam een album, zijn vertegenwoordig. Maar een leuk overzicht van deze legendarische band uit Hannover.

avatar van Sjaan
Nummers genoeg toch...

avatar van LucM
De meest volledige compilatie van deze Duitse hardrockband. Hier vooral bekend met de ballades "Still Loving You" en "Wind of Change" (werd een nr.1-hit in 1991), maar ze waren al vanaf begin jaren '70 actief en brachten vooral in hun beginperiode stevig werk uit. Er staan wel enkele zwakke en wat clichématige nummers tussen, vooral op CD3, maar tenslotte is het een best te verhappen compilatie.

avatar van gigage
Er mankeert nogal wat aan deze platinum collection. Lonesome crow 1972 en Fly to the Rainbow 1974 worden genegeerd en de drie daaropvolgende albums worden in 4 songs samengevat. Het doel van deze compilatie wordt daarbij gelijk wel duidelijk. Geen stoffig imago creeeren (70's sound), de dikke hits niet al te laat in de box set opnemen en de laatste albums promoten. Is het daardoor een mislukte collectie? Nou, een beetje wel omdat het niet erg volledig is, maar het luistert wel lekker weg. Beter nog was geweest om dan ook maar gelijk bij Lovedrive (1979) te beginnen en CD 3 in te korten, maar ja dan kom je op tweeeneenhalve cd uit. Ik werk dan ook niet bij marketing & sales en het doel van dit pakketje uit 2005 zal zijn doel dan ook wel bereikt hebben.

avatar van Darkzone
Heerlijke compilatie om de band beter te leren kennen. 40% wat op deze compilatie staat was al bekend bij mij, en de overige 60% heeft mij aangenaam verrast. Je merkt op deze chronologisch samengestelde cd's duidelijk een stijgende lijn qua productie.
Persoonlijk had Another Piece Of Meat achterwege mogen blijven en mis is overduidelijk Lady Starlight. Nu is het album Animal Magnetism zwaar onderbezet. Dat is misschien ook gelijk het enige minpunt aan deze compilatie.