The Baboons - Uptown and Back Again (2015)

Belgiƫ
Roots
Label: Starman

1. Let Me Be (2:13)
  2. Uptown & Back Again (4:03)
  3. Where Do You Get Your Love (4:10)
  4. Devil Moon (3:17)
  5. Rain (4:52)
  6. Texas Sun (2:00)
  7. I'm Just a Fool to Care (3:23)
  8. Hard to Cool Down (3:02)
  9. Deepest Shade of Blue (3:57)
  10. She's Sweet (2:56)
  11. Hangin' On (2:58)
  12. Love U Right Tonight (2:34)
  13. No Way Out (3:28)
avatar van AOVV
Beste plaat van de Turnhoutse rockabilly-groep, die hier bewijst meer te zijn dat het zoveelste bandje dat put uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Uptown and Back Again is een veelzijdige plaat, waarop vooral de blues-, soul- en rock 'n roll-invloeden de boventoon voeren. Daarboven is de zang ook een pak beter dan op de eerste twee platen; deze lijkt meer voeling te hebben met de muziek ditmaal.

Dit album heeft ook een wat rauwer randje. Het titelnummer en Where Do You Get Your Love doen wat denken aan Howlin' Wolf, zelfs. En Chuck Berry is ook nooit ver weg. Dat zijn geen misse namen, dit is dan ook geen misse plaat. Jammer genoeg hebben ze hierna geen nieuwe muziek meer gemaakt.

3,5 sterren

Doet me sterk denken aan Walter Broes en zijn Seatsniffers !