Porter Ricks - Porter Ricks (1997)

Duitsland
Electronic
Label: Mille Plateaux

1. Explore (5:47)
  2. Redundance 5 (7:03)
  3. Exposed (4:25)
  4. Scuba Lounge (10:28)
  5. Redundance [Version] (4:16)
  6. Redundance 6 (4:32)
  7. Spoiled (9:48)
  8. Redundance 1 (6:06)
  9. Redundance 3 (6:19)
  10. Spoil (7:57)
  11. Decay Chart (7:15)
avatar van sinterklaas
De vele Berlijnse gebouwen in aanbouw tussen de torenkranen na de val van de muur, in combinatie met het nachtelijke bruisende leven in de stad... en de donkere stille straten en parken. Porter Ricks tekent het allemaal. Duister, trippend, ondergronds en mediterend tegelijk. Met diepe ritmes, veelzijdigheid en geschikt voor zowel om bij weg te zweven als op de dansvloer en... Ja, dit is gewoon echt Berlijnse Underground-muziek van het hoogste niveau.

avatar van tnf
tnf
Track 9 is diepduister, gruizig en bracht m'n vinger recent zeer snel naar de Shazam-knop. Het gaat nog vaak op staan.

Het leek aanvankelijk uit 2021 te komen, maar bleek een heruitgave. Ik vond het al wat oud klinken.

(Maar goed, het had ook een hedendaagse producer in een retro-bui kunnen zijn. Daar zijn er wel meer van.)