Marcus Miller - Afrodeezia (2015)

Jazz / Funk
Label: Blue Note

1. Hylife (6:59)
  2. B's River (6:48)
  3. Preacher's Kid (Song for William H) (5:46)
  4. We Were There (6:50)
  5. Papa Was a Rolling Stone (6:07)
  6. I Still Believe I Hear (7:06)

met Ben Hong]

7. Son of Macbeth (6:12)
  8. Prism (Interlude) (0:29)
  9. Xtraordinary (6:14)
  10. Water Dancer (7:28)
  11. I Can't Breathe (5:09)

met Mocean Worker

avatar van Manfield
Marcus Miller's nieuwe album Afrodeezia is uit. Miller die in de jaren 80-90 de bassist was bij Miles Davis, dat is dan ook direct mijn entree met Marcus Miller geweest.
Na een vijftal luisterbeurten valt mij op dat Marcus Miller's spel aan weinig verandering onderhevig is. He is slappin' the bass, big time. Het begint mij zo langzamerhand (gezien over een geheel album) wel te vervelen. Toch staan er op dit album ook weer enkele goede nummers. Op dit moment springt voor mij het nummer 'Papa? Was a Rolling Stone eruit. Het orgineel van dit nummer is geschreven door The Undisputed Truth en dezelfde heren hebben een jaar later een remake van dit nummer gemaakt voor The Temptations. Deze versie van Marcus Miller is geheel in eigen stijl en dat kan mij goed bekoren.
Naast dit nummer vind ik ook nummers als Preacher's kid, Son of MacBeth en ook het nummer I Can't Breathe. Alhoewel ik op dit laatste album de vocalen (rap) van Chuck D niet echt kan waarderen. Muzikaal vind ik deze nummers sterk. De combinatie van saxofoon en basgitaar blijf ik erg van kunnen genieten. Dit album krijgt van mij 3,5*, minder dan andere albums. But...Marcus Miller - I love you man

avatar van Broem
Ben een groot fan van Marcus en zijn markante plukbas stijl. Volg hem al sinds de 80's en heb zijn discografie in allerlei hardcopy vormen aardig compleet. Toch heb ik wat moeite met dit album. Onderling uitwisselbaar zijn zijn albums al vele jaren. Erg voorzichtig allemaal. Ik mis op dit album de 'bedoeling' een beetje. Het is vlees noch vis. Blijft overeind dat ik graag naar zijn basspel luister, de productie en geluidskwaliteit de perfectie benaderen. Dat maakt het een beetje spannend maar hij gaat me teveel de Kenny G richting op. Ik hoop echt dat hij mijn berichtje leest en er wat mee doet

avatar van Godan
Afgelopen maandag in Nijmegen gezien. Waanzinnig concert van een band vol rasmuzikanten. Een vriend die bassist is, vroeg mij mee te gaan. Ik kende deze man eigenlijk niet Maar nu wél! Moet toch maar eens meer van gaan beluisteren.

Ziegler
Zijn beste werk maakte hij samen met Miles Davis. Tutu in het bijzonder. Miller heeft onlangs een live-registratie uitgebracht waar hij enkel materiaal speelt uit die periode halverwege de jaren 80. Briljante plaat.