Zo (bijna) geen orkest meer, dat scheelt een slok op een borrel en daar waar het wel klinkt zoals in Windrose komt het te stade. De eerste 7 nummers zijn mooi.
Een woord dan over het titelnummer. Tsa, wat moet je daar over zeggen? Beginnend met een luchtalarm in het toenmalige Hanoi, overgaand in de vraag van een vietnamese moeder die vraagt waar haar zoon is...geluiden van de oorlog, oorlogsverslaggevers, Baez die zingt.... Ze maakte in 1972 grote indruk door naar Hanoi te gaan (ondanks een verbod). Toen was het indrukwekkend en als ik het nu terughoor raakt het mij nog steeds. Het raakt me in zijn/haar authenticiteit. Niet iets voor een feestje. op een regenachtig zondag klinkt het goed.
Indana...kan je dan ook nog Sacco & Vanzetti (released 1971) op de site zetten? Ook een heel goed voorbeeld voor haar sterk politisch en sozialkritsch engagement
Original soundtrack van Woody Guthrie (released 1961) vind ik wel beter but thats another story
Ik zou wel willen Harald (als het niet zo lastig was om te doen) maar ik heb het album niet! overigens staan er wel meer albums hier niet, zoals bijvoorbeeld de onvolprezen (voor de liefhebber uiteraard) 3 cd-box Rare, Live & Classic.
//Edit: Original soundtrack van Sacco & Vanzett is natuurlijk van Joan Baez. De lyrics dus. Muziek is van Ennio Morricone. Die Woody Guthrie plaat is een plaat waar Woody de thematiek over Sacco en Vanzetti musikalisch en lyrisch verwerkt maar niet de original soundtrack!
Harald, ik heb nog even voor je gekeken en volgens mij staat het album waar jij het over hebt onder Ennio Morricone inderdaad. Gewoon even zoeken op Sacco.
maakte op mij veel indruk toen ik hem kocht een tijd geleden, hoogtepunten Only heaven knows, Best of friends en het hele lange Where are you now, my son! raken mij keer op keer. aanrader deze plaat!