Josh Nolan - Fair City Lights (2014)

Folk / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Do It Right (3:23)
  2. Waitin' on the Night (3:34)
  3. Come Mornin' (3:27)
  4. Brave Heart, Too (4:17)
  5. When I Was Young (5:02)
  6. East Ky Skyline (4:39)
  7. Lulbegrud Revival (Golden Age) (3:57)
  8. 'Til the Words Run Out (3:07)
  9. Between the Lights (5:08)
Hendrik68
Schitterend album van Josh Nolan uit Kentucky. Deze singer songwriter heeft net als Rod Melancon uit Louisiana zeer goed geluisterd naar Bruce Springsteen. Ook Nolan klinkt bij vlagen net als Springsteen en ook tekstueel zijn er raakvlakken op veel nummers. Bij Melancon zit de invloed hem vooral in het werk rond de periode van The River en Nebraska. Nolan put vooral uit de jongere jaren van Spingsteen. The Wild, the innocent & the E-Street shuffle en Born to Run. Maar net als Melancon voert het te veel te ver om het Springsteen aftreksels te noemen. Springsteen zal zich gevleid voelen dat deze artiesten zo geinspireerd te werk gaan naar aanleiding van zijn muziek. De heren hebben bovendien genoeg eigen inbreng om het in de toekomst ook zonder zijn invloeden te kunnen redden. Ook dit album heeft echt wel een eigen gezicht. Melancon klinkt iets rauwer en rootsier, deze Nolan is wat meer mainstream. Kwalitatief is er nauwelijks verschil. Deze Nolan is een enorme aanrader. Springsteen fans die dit niet op zijn minst een beetje kunnen waarderen geloof ik niet. Zo.

Hendrik68
Onvoorstelbaar dat 4 jaar na dato de teller op 4 stemmen staat. Ik leerde deze plaat op de valreep van 2014 kennen en was meteen verkocht. Na vele luisterbeurten is het wachten nog altijd op een opvolger. Ook op zijn site is het al 2 jaar stil. Kan me toch niet voorstellen dat dit juweel geen opvolger gaat krijgen. Of wordt dit ook een soort van Billy Marlowe die over 20 jaar ineens ontdekt gaat worden?

avatar van Joshua68
Hendrik68 schreef:

Josh Nolan - Kind Heart to Follow (2019)
Geduld wordt beloond