Joan Baez - Gracias a La Vida (Here's to Life) (1974)

Folk
Label: A&M

1. Gracias a La Vida (3:35)
  2. Llego Con Tres Heridas (2:15)
  3. La Llorona (3:41)
  4. El Preso Número Nueve (3:25)
  5. Guantamera (3:52)
  6. Te Recuerdo Amanda (2:33)
  7. Dida (3:33)
  8. Cucurrucucu Paloma (4:31)
  9. Paso Rio (0:56)
  10. El Rossinyól (3:05)
  11. De Colores (2:29)
  12. Las Madres Cansadas (2:58)
  13. No Nos Moverán (3:41)
  14. Esquinazo del Guerillero (2:41)
avatar van indana
Een album compleet in het spaans gezongen (Joans vader was een mexicaan dus dat zal niet al te veel problemen voor haar hebben opgeleverd). Nou versta ik geen spaans maar waar de teksten over gaan laat zich makkelijk raden gezien Joans inzet vor de burgerrechten. Bovendien gaf ze aan dat het album 'een boodschap van hoop was mensen in Chili' (pinochet was net aan het bewind en Allende net vermoord).
Het is een album geworden waar Joan weer lekker ouderwets zingt. Eenvoudige begeleiding (zuid-Amerikaans uiteraard) en een stem die klinkt als een klok. Een lekker album ook voor de zomer (als je de onderwerpen even uiten beschouwing laat).
Het is ook geen wonder dat dit album een groot succes was in Latijns-Amerika. Zeker de moeite waard!

avatar van andreo
Eerst en vooral een brok jeugdsentiment!
Maar straalt deze muziek, andermaal schitterend vertolkt, door Joan,
niettegenstaande de geëngeerde teksten, vrolijkheid en passie uit!

Ik kwam deze cd tegen in een tweedehandszaakje en maar meegenomen. Hen nogal wat oude vinyl boxen van Joan Baez en ook wat cd-s. Maar een geheel Spaanse plaat kende ik nog niet. De plaat is opgedragen aan haar vader die gezorgd heeft voor haar Spaanse naam. Als eerste wat opvalt aan deze plaat is de uitstekende productie, prima muzikanten die zorgen voor een mooie Zuid Amerikaanse invloed. Bij de gastmuzikangen zit ook Joni Mitchell die op een nummer tweede stem zingt. Verder zijn er de zeer bekende nummer (Guentanamera) en herkende ik ook direct Te Recuerdo Amanda. Cornelis Vreeswijk heeft deze opgenomen op een plaat met liederen van Victor Jara. Hij heeft er een prachtige vertaling van gemaakt. Een heerlijk zomerse plaat met politiek getinte teksten, geheel passend in de mid seventies.