Pet Shop Boys - Fundamental (2006)

Dance / Pop
Label: Parlophone

1. Psychological (4:10)
  2. The Sodom & Gomorrah Show (5:19)
  3. I Made My Excuses and Left (4:53)
  4. Minimal (4:20)
  5. Numb (4:43)
  6. God Willing (1:17)
  7. Luna Park (5:31)
  8. I'm with Stupid (3:24)
  9. Casanova in Hell (3:13)
  10. Twentieth Century (4:39)
  11. Indefinite Leave to Remain (3:08)
  12. Integral (3:53)
  13. Fugitive [Richard X Extended Mix] * (6:06)
  14. Sodom [Trentemoller Mix] * (7:24)
  15. Psychological [Alter Ego Remix] * (7:13)
  16. Flamboyant [Michael Mayer Kompakt Mix] * (7:57)
  17. I'm with Stupid [Melnyk Heavy Petting Mix] * (6:07)
  18. In Private [Stuart Crichton Club Mix] * (5:07)

met Elton John

19. Minimal [Lobe Mix] * (4:47)
  20. Gomorrah [Dettinger Remix] * (5:39)
avatar van vigil
Zoveelste topplaat van de mannen, op het gedrocht Minimal na is alles raak

Het onbekende nummer ‘After the Event’ is voor mij het beste wat PSB ooit heeft gemaakt.....prachtnummer, heeft alles, maar alleen te vinden op Fundamental: Further Listening, beetje vreemd voor zo’n topnummer

avatar van Darkzone
AndyHackett schreef:

Pet Shop Boys - Format (2012) - MusicMeter.nl
Staat ook op de single Did You See Me Coming van het album Yes.

Ik begrijp na al die jaren nogsteeds de relatief lage waardering en weinig stemmen voor dit album. Met gepaste afstand is dit toch het allesbeste en meest volwassen album van de PSB. Echt een album album, niet zomaar een verzameling nieuwe tracks.

avatar van Roxy6
Wat mij betreft een goed PSB album met daarop hun meest lekkere nummer ever: Integral, met een super catchy refrein, dat maar in je hoofd blijft spoken. Ik volg de heren al vanaf hun allereerste album.
knap hoe ze trouw blijven aan een eigen sfeer en toch intussen al veel albums weten te boeien.
De laatste drie door Stuart Price mede geproduceerde albums laten zien dat ze nog goed mee kunnen komen ook in 2020!
Het is verfrissend te ervaren (net als later bij ABBA) dat ook de serieuze muziekpers en de meer diepgravende muziekliefhebbers uiteindelijk toegeven dat veel van de composities de tand des tijd hebben doorstaan en dat het absoluut een prestatie van formaat is om al zo lang op zo'n hoog niveau te presteren.

avatar van vigil
Zeer goed album welke veel te weinig aandacht krijgt. Dit is pas het 4de bericht

Psychological, Sodom & Gomorrah Show, Numb, Casanova in Hell, Indefinite Leave to Remain en Twentieth Century behoren tot het beste van het beste wat de twee heren hebben uitgebracht en dat is nogal wat.

Overigens eeuwig zonde dat het instrumentaaltje God Willing niet tot een volwaardig nummer is uitgegroeid. Die 1 minuut 17 is al zo verschrikkelijk goed!

avatar van luigifort
Ken ik niet...
Hebben ze ook albums met meer dan 1 woord?

Nope

avatar van luigifort