Luciferian Rites - When the Light Dies (2015)

Mexico
Label: Moribund

1. Eternal Misanthropy of the Black Cosmos (7:13)
  2. Incinerated Cross (3:33)
  3. Infernal Manifestation (3:52)
  4. When the Light Dies (5:56)
  5. Rotten Creed (5:00)
  6. Conviction of Nocturnal Raven (4:23)
  7. Garden of Spirits (5:44)
  8. A Dreadful Chant for Self-Destruction (5:42)
  9. All Your Lies (Diabolical Memories) (4:51)
  10. Ghost in the Shadows (4:40)
avatar van Metalhead99
Dit soort Black Metal word de laatste 5 jaar erg veel gemaakt. Mede daardoor raakt het voor dit soort bands (of soms eenmansprojecten) steeds moeilijker om echt een goede indruk achter te laten. Waar het vooral mee lijkt te vallen of te staan is of de sfeer (meestal een negatieve/depressieve) goed overkomt.
Luciferian Rites heeft het wat mij betreft net niet. De instrumentatie is nog best aardig, maar de blastbeats klinken best basic en weten nergens echt indruk te maken. Daarnaast komt de sfeer gewoon niet over. Dit komt mede door mijn persoonlijke voorkeur denk ik, want ik heb zelf niet enorm veel met de vrij hoge grunts van Christopher "Count Shadow" Hernandez.
Daarnaast lijkt het best vaak voor te komen dat de stem een beetje verzuipt in het instrumentale geweld. Ook qua productie vind ik deze plaat dus geen hoogvlieger.
Hier en daar wat aan de langdradige kant, ondanks dat de speelduur niet heel lang is (een kleine 51 minuten). Er zwemmen meer kapers langs de kust en het lukt deze band niet om een sterke, blijvende herinnering achter te laten.