menu

Hawkwind - Space Ritual Live (2015)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Hawk

  1. Seasons
  2. Steppenwolf
  3. Utopia
  4. Opa Loka
  5. Spiral Galaxy
  6. Reefer Madness
  7. Sentinel
  8. Spirit of the Age
  9. Earth Calling
  10. Born to Go
  11. Down Through the Night
  12. Poem 1st Landing
  13. Lord of Light
  14. Poem Black Corridor
  15. Space Is Deep
  16. A Step Into Space
  17. Orgone Accumulator
  18. Upside Down
  19. Poem 10th Second of Forever
  20. Brainstorm
  21. Seven by Seven
  22. Sonic Attack
  23. Time We Left
  24. Masters of the Universe
  25. Welcome to the Future
zoeken in:
avatar van liefkleinhertje
3,5
Hawkwind vind ik al 20 jaar geen reet meer aan maar met de complete uitvoering van Space Ritual word ik toch weer een beetje wakker (het orgineel krijgt van mij makkelijk 5*)
Het soepje vooraf (nummers 1 tm is nou niet echt geweldig en bij de uitvoering van Space Ritual lijkt het wel of je naar een cover band zit te luisteren wat wel begrijpelijk is want we zijn ruim 40 jaar verder
Nummers als Lord of Light, Master of the Universe en Time we Left zijn toch wel aardig gedaan en omdat er ook een DVD bij zit (van de Space Ritual) die wel het aankijken waard is toch nog een voldoende voor dit paket
Als toegift word ook nog de Silver Machine van stal gehaald maar zo leuk als het orgineel word het nergens daar kan zelfs Tim Blake niks meer aan veranderen

Hawkhead
Voor het goede doel (Sea Shepherd) werd nog een keer Space Ritual integraal gespeeld. Ik stond hier aanvankelijk sceptisch tegenover, temeer omdat de het origineel mijn favoriete plaat is.
De eerste keer ging ik dan ook de fout in, onbewust ga je toch vergelijken en dan kan het alleen maar tegenvallen. Daarna kon ik het album toch wat meer op zijn eigen waarde schatten, en het waarderen.
Het eerste deel is inderdaad nogal rommelig, zoals hierboven ook geschreven.
Natuurlijk wordt het oude niveau niet gehaald, maar deze bezetting weet het ritueel toch zeer acceptabel uit te voeren en op zichzelf beschouwd is dit toch een lekker album.
Tim Blake is wat mij betreft de grote smaakmaker.
De DVD wordt gezien als de beste Hawkwind DVD die er is (dit soort beweringen zijn gebaseerd op reacties op het Hawkwind forum + fanclub-blad). De meeste fans zijn blij dat er nu Space Ritual materiaal op DVD is, bij gebrek aan opnamen uit 1972 (er bestaan wel zwart-wit beelden, maar die zijn zoekgeraakt).

Gast
geplaatst: vandaag om 09:51 uur

geplaatst: vandaag om 09:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.