Oingo Boingo - Dead Man's Party (1985)

Label: MCA

1. Just Another Day (5:09)
  2. Dead Man's Party (6:16)
  3. Heard Somebody Cry (4:37)
  4. No One Lives Forever (4:11)
  5. Stay (3:35)
  6. Fool's Paradise (4:33)
  7. Help Me (3:45)
  8. Same Man I Was Before (3:25)
  9. Weird Science (6:03)
avatar van Justinx
Erg lekkere nummers staan hierop! Oingo Boingo is op zoek naar een nieuw record label om de band nogmaals bij elkaar te brengen en een nieuwe cd te maken! Kan niet wachten!

avatar van chansadres
Justinx schreef:

Danny Elfman heeft zelf kenbaar gemaakt dat een reunie van Oingo Boingo nooit zal gebeuren. Danny Elfman heeft aan zijn tijd in Oingo Boingo veel gehoorbeschadiging ondervonden. Om zijn huidige beroep (maken van soundtracks) goed te kunnen uitvoeren, zal hij niet meer live optreden met Oingo Boingo. En zonder het live optreden (waar de band juist om bekend stond), heeft Danny geen zin om een album uit te brengen.

Dit album is het beste van Oingo Boingo. Stay is mijn favoriete track. Een 4* zeker waard

avatar van Justinx
chansadres schreef:

Tuurlijk, dat hoef je me uiteraard niet meer uit te leggen.
Ik weet nu wel beter. De Oingo Boingo site deed een tijd lang vermoeden dat de band wel degelijk op zoek was naar een platenmaatschappij, maar begin dit jaar heeft Elfman dan toch echt op deze website bevestigd nooit meer het podium op te klimmen met de leden van Oingo Boingo. Het was te verwachten, maar ik had destijds nog enigszins hoop. Toch erg jammer, het was en is een geweldige band. Check vooral ook het Farewell album van 95 - de kroon op al het werk van Elfman!
Overigens; mijn absolute favoriete nummer is natuurlijk Just Another Day. Waarschijnlijk het beste nummer van de band ooit. Een groot gemis op de live cd. Dead Man's Party, No One Lives Forever en Weird Science zijn ook prachtig. En natuurlijk niet te vergeten Stay. Nogmaals; een geweldige band deze Oingo Boingo die naar mijn mening nog steeds ondergewaardeerd is.

avatar van chansadres
Justinx schreef:

Je haalt me de woorden uit mijn mond. Mijn ultieme favoriet is Stay, gevolgd door Just Another Day. Ik ben gigantisch fan van de muziek van Danny Elfman. Zijn soundtracks hebben altijd iets magisch en speciaals. Dit vind ik ook terug in Oingo Boingo.