Slán - Later (2014)

1 stem

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. The Foggy Dew (5:03)
  2. Spancill Hill / Vive L'amour (4:35)
  3. Ex Ordine Exsequiarum / Three Ravens / the Sleeping Tune (5:50)
  4. Danny Ab's Slide / McShane (4:05)
  5. The Town of Athlone / Murray's Fancy (3:52)
  6. The Bold Grenadier / Mélodie Cornouaillaise (3:45)
  7. The Gem of the Roe / Mallorca (5:13)
  8. Dark Iniseoghain (4:05)
  9. Morfar (2:27)
  10. Totally Relaxed (3:17)
  11. Later (3:28)
  12. In the Kitchen (3:23)
avatar van Metalhead99
Slan is een veelzijdig Folk trio die zijn oorsprong kent in Bergen Op Zoom. De zangeres is echter een Duitse (van origine) die in Veere (Zeeland) woont.
De twee heren en dame brengen op deze plaat eigen versies van een aantal bekende en minder bekende folk liederen. Daarnaast kent deze plaat twee eigen composities in de vorm van "Totally Relaxed" en "Later".
Die eerste is een vreemde eend in de bijt op deze plaat, want over het algemeen gaat men wat meer voor atmosferische instrumentatie en rustige vocalen. "Totally Relaxed" is een grappig reisverslagje over een reis door Engeland. Een vrolijk en grappig nummertje dat de veelzijdigheid van deze groep nog maar eens laat zien.
Verder kon ik de bijdrage van het Gregoriaanse koor op "Ex Ordine Exsequiarum" ook wel goed waarderen. Daarnaast vind ik de instrumentale afsluiter "In the Kitchen" ook prachtig.
Voor de liefhebbers van Iers getinte folk muziek is dit een aanrader.