menu

Samba Touré - Gandadiko (2015)

mijn stem
3,85 (10)
10 stemmen

Mali
Wereld / Blues
Label: Glitterbeat

  1. Gandadiko (4:25)
  2. Wo Yende Alakar (4:25)
  3. Male Bano (5:12)
  4. Farikoyo (3:57)
  5. Touri Idjé Bibi (4:07)
  6. Chiri Hari (4:01)
  7. Gafoure (5:08)
  8. Su Wililé (4:53)
  9. I Kana Korto (3:59)
  10. Woyé Katé (4:32)
totale tijdsduur: 44:39
zoeken in:
avatar van philtuper
4,0
Prachtig album dat absoluut de aandacht verdient van de liefhebber van wereldmuziek. Meesterlijk gitaarwerk ook!

avatar van Rhythm & Poetry
3,5
Je bent wel een bofkont als je Samba heet én ook nog eens het talent hebt om van dit soort heerlijke en dansbare muziek te maken. Vooral het gitaarspel is geweldig op deze cd, die verder niet wereldschokkend vernieuwend klinkt.

Ps. Ik snap de toevoeging van het genre blues niet. Het is niet omdat het uit Mali komt het alleen maar wereld kan zijn, maar op deze specifieke cd hoor ik geen blues.

avatar van heartofsoul
4,5
De in het cd-boekje bijgeleverde teksten handelen over de slechte toestand in Mali, en dan luister je toch een beetje anders naar de inderdaad prachtige muziek op dit album. Niet alleen is Samba Touré een geweldige gitarist (zowel akoestisch als elektrisch) maar ik houd ook erg van zijn stem.

Dit is muziek waar ik steeds weer opnieuw naar kan luisteren, en dat komt ook door al die fantastische Afrikaanse instrumenten die je hoort, zoals de ngoni (een snaarinstrument), de doun-doun (basdrum), de njarka (een kleine viool) en de njurkel (een één-snarige gitaar).

Weer een nieuwe toevoeging aan de rij Malinese albums in mijn cd-kast, muziek waar ik me helemaal bij thuis voel.

avatar van philtuper
4,0
heartofsoul Als groot liefhebber van muziek van Afrikaanse muziek ben ik toch wel benieuwd naar jouw persoonlijke favorieten. Tips?

Gast
geplaatst: vandaag om 20:07 uur

geplaatst: vandaag om 20:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.