menu

The Black Heart Procession - The Spell (2006)

mijn stem
3,65 (36)
36 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Touch and Go

  1. Tangled (4:13)
  2. The Spell (4:39)
  3. Not Just Words (4:11)
  4. The Letter (4:29)
  5. The Replacement (3:57)
  6. Return to Burn (4:23)
  7. GPS (3:34)
  8. The Waiter #5 (4:04)
  9. Places (3:51)
  10. The Fix (4:09)
  11. To Bring You Back (3:39)
totale tijdsduur: 45:09
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Nog nooit eerder gehoord van deze band.
De eerste keer dat ik het hoorde vond ik het allemaal wel aardig, maar nadere beluistering met koptelefoon deed wonderen.
Misschien typisch een herfstplaat, maar ook die kunnen in de lente heel goed uitpakken bij mij

Herbert LC
Opnieuw een knappe cd van The Black Heart Procession, een groep die me eigenlijk nog nooit ontgoocheld heeft. Die aparte stem van zanger Pall Jenkins bepaalt voor een groot deel die heerlijke melancholische sound van deze groep.

avatar van neyonn
4,0
Een prachtig album dat vooral net voor het slapengaan ongelooflijk meeslepend is. Uit het kleine aantal stemmen leid ik af dat The Spell niet zo bekend is bij de MuMe leden....'their loss' zou ik zo zeggen

avatar van TJN
TJN
Mm, zeker een mooi album. De dramatische teksten, 'so please, forgive me, for the spell I'm under, I loose myself, with the spell I'm under' doen vermoeden dat het ergste boven ons hoofd hangt. Voor het slapengaan lijkt me dat niet erg geruststellend maar meeslepend is het zeker. Af en toe vind ik de zanger wat zeurderig de boel overschreeuwen. Dat maakt dat ik de versterker wat zachter zet. Piano, violen, een snerpende gitaar, een doffe bas en drums geven de ingrediënten voor opzwepende Amerikaanse indierock.

avatar van jorro
3,5
Hoewel ook dit album sterk afwijkt van de stijl die op de eerste drie albums werd gepresenteerd vind ik dit album een stuk aangenamer dan voorganger Amore del Tropico. Sterkere songs en een betere productie.
Echte favorieten heb ik niet. Het album klinkt van begin tot eind lekker.
3,5* wordt 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:00 uur

geplaatst: vandaag om 16:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.