Incubus - Beyond the Unknown (1990)

Label: Nuclear Blast

1. Certain Accuracy (5:37)
  2. The Deceived Ones (3:26)
  3. Curse of the Damned Cities (5:39)
  4. Beyond the Unknown (4:30)
  5. Freezing Torment (5:05)
  6. Massacre of the Unborn (5:00)
  7. On the Burial Ground (6:10)
  8. Mortify (3:41)
avatar van exodus
Nou ja...nog geen reacties hier op deze best wel lekkere Thrash/Death schijf van 1 v/d 2 Incubussen?!?! Ja inderdaad, er liep nog een andere rond in Amerika destijds; een undergound Death Metal legende; menig bandje had er eerder een T shirt van aan. Maar deze Incubus hiero is iets bekender geweest, heeft zelfs in Europa gespeeld een dikke 20 jaar geleden. Yep, inderdaad n.a.v. deze lp hierboven. De plaat klinkt echt van die tijd: "goed" geproduceerde Thrash Death die een bepaald level moest uitdrukken zoals Sepultura's Beneath the Remains dat ook pretendeerde te zijn. Beneath...had dat zeker! Deze 2e Incubus schijf komt qua sfeer in de buurt; het geluid doet er aan denken, aan dat toen machtige Sepultura, maar haalt het net niet. Ik denk doordat onderling de songs te weinig een individuele uitstraling hebben, m.a.w. ze lijken te veel op elkaar. Hoe rauw en geweldig de nummers ook zijn. Ze zijn ook iets meer Death Metal gericht trouwens dan het explosieve Thrash meesterwerk van Sepultura. Af en toe meende ik ook Coroner in de hele verte in de sound van Incubus te horen...met meer fantasie; er hangt iets melancholisch/droevigs in de zwarte dramatisch hakkende Death/Thrash riffs die het grommende Thrash gekerm van de zang zo compact telkens ondersteunen. Conclusie: heerlijke schijf op z'n tijd! Ben ook blij dat ik er nog een oud shirt van heb.

avatar van Edwynn
Incubus past wel in het straatje van de oude Sepultura. Toch vind ik dat de band wel een eigen gezicht heeft. Beyond The Unknown mist wel wat afwisseling. Het is volle kracht vooruit met weinig ruimte voor een toffe solo of een sinistere passage. Desalniettemin weet de energieke uitstraling me wel te pakken. Het old school gevoel, zeg maar.
De band bracht onder de naam Opprobrium hierna nog twee albumsuit. Daarna werd het wat stilletjes.