Nosound - Teide 2390 (2015)

Italiƫ
Label: KScope

1. In My Fears (7:00)
  2. Fading Silently (8:05)
  3. Places Remained (4:46)
  4. Kites (7:55)
  5. Cold Afterall (6:12)
  6. The Anger Song (4:03)
  7. Idle End (5:33)
  8. Wherever You Are (5:41)
  9. Paralysed (7:35)
  10. I Miss the Ground (4:49)
  11. A New Start (5:05)
  12. The Moment She Knew (8:39)
avatar van Bonk
Dit is een live-registratie van het concert wat de Italiaanse band gaf tijdens het Starmus-festival. Een astronomie festival op Tenerife, waar onder andere Stephen Hawking, maar ook Brian May (vanuit zijn astronoom zijn) spraken. De locatie (een observatorium) maakt dat het ook een mooi plaatje is, wat al blijkt uit de foto's. Daarnaast is er een dvd van het concert bij de fysieke aanschaf bijgevoegd. Hoewel ik deze nog goed moet gaan bekijken, blijkt uit snel scannen dat er zwart-wit beelden van het concert afgewisseld worden met reisbeelden in kleur van de band. Zoals gewoonlijk heeft Kscope voor een keurig mediabook met mooi foto's gezorgd, zodat de aanschaf ook echt meerwaarde heeft.

De concertregistratie op cd is gewoon echt erg de moeite waard. Ik was wel benieuwd of de band live de intensiteit van de platen wel wist over te brengen en vast te houden, maar dat is goed gelukt. De productie is erg helder en klinkt echt goed, waardoor de gelaagdheid van de muziek goed te horen is. De muziek is erg mooi en er wordt krachtig gezongen.

Ik kan het aanraden als eerste aanschaf van deze band, omdat het een mooie indruk geeft van de kwaliteit van de muziek van deze heren en een redelijke dwarsdoorsnede, hoewel de nadruk wel ligt op het laatste (prima) album.

woordenaar
Goeie live registratie, alleen jammer dat Giancarlo Erra na het ieder nummer het publiek bedankt met een gracie. Als je niks te melden hebt, hou dan gewoon je mond.

avatar van Broem
Ik kijk niet veel muziek dvd's maar mijn interesse werd wel getrokken toen ik het verhaal achter dit album las. Een live optreden op 2390 meter hoogte past wel een beetje bij het imago van deze band. De albums van Nosound zijn erg goed met enkele uitschieters (Sol29 o.a.) Bijzonder om te zien hoe de band zich voorbereid en uiteindelijk een mooie concert in een bijzondere setting geeft. Moest een beetje aan Sigur Ros denken toen ik de beelden zag. Erg smaakvol gedaan met natuurlijk een aantal heerlijke songs. Hoop dat ze ons 'lage' landje nog eens aandoen nu ze tot deze hoogten zijn gestegen