Diamanda Galás - The Litanies of Satan (1982)

Avant-Garde
Label: Y

1. The Litanies of Satan (17:47)
  2. Wild Women with Steak-Knives (The Homicidal Love Song for Solo Scream) (12:04)
Kwaadaardiger dan dit kan niet. Onaards.

Joy
ueh, dit wellicht?

wel te gek trouwens , die diamanda, een van de few die 4 octaven kan zingen

joy

avatar van Snowblood
Zeg, welke artiest is dat Joy?

Van die link?

avatar van Paalhaas
Dit is goeie shit. Maar haar gelijknamige album is nóg beter. Eens op de site zetten hiero.

avatar van Toon1
Vette muziek, echt zo 'far out' . Was net een clipje aan het bekijken waarin ze dit album performt. Vond het wel eh .... tof .

avatar van Paalhaas
Deze vrouw is echt ongelooflijk. De intensiteit is bij tijd en wijle echt zenuwslopend. Zonder twijfel de meest expressieve zangeres die ik ken. Deze muziek is diep verontrustend en ronduit angstaanjagend. Een half uurtje dat volgens mij niet veel mensen zomaar uit kunnen zitten.

avatar van dix
dix
wel eens live gezien ? niet alleen heeft ze een gigantisch bereik, ze brengt ook een volume mee waar je geen PA meer bij nodig hebt.

avatar van Nakur
Nooit live gezien maar ik ben wel erg onder de indruk over het bereik en de dynamiek in haar stem. Kippenvel

Dit is heel erg gaaf. Veel meer dan vocals hoor je niet, met loops en echo en een geweldig stembereik. Creepy en disturbing. 4* voor nu, maar vocale acrobatiek is wel mijn ding, dus verhoging sluit ik niet uit.

Joy
Snowblood schreef:
Zeg, welke artiest is dat Joy?

Van die link?

beter laat dan niet

het is een mulimediakunstenaarsfiguur die uit vrije wil muziek onder de kunst van Giger gezet heeft

ik vind het super, heb hem nog gemeeld, bij meelde zelfs terug dat hij de opnames niet zomaar vrij wilde geven

het is dus niet te krijgen op cd zover ik weet en we moeten het doen met de 'ellende' van de 2 nummers op de giger site

als je van deze plaat houdt,dan vind ik Shine nog de overtreffende trap, als dat nog kan

avatar van essence
Dit is fucking evil. De blackste black metal in de meest gruizige produktie komt zelfs niet aan de enkels van deze ongelijklijke dame als het op evilness aankomt. Damn, dit is inktzwart en i love it!
Ik zag haar trouwens enkele jaren terug live op een groot podium in Gent, gratis (ik denk in het kader van het Festival van Vlaanderen) terwijl werkelijk drie kwart van de (toevallige) toeschouwers met open bek stonden te kijken, ze wisten zelf niet waar ze nu naartoe keken. Fantastisch gewoon en vanaf dat moment was ik ook verkocht.
Puur en onversneden. De volle mep.

avatar van shinybeast
Gezien én gehoord op Sinners day 2011
Wat een afvalrace

Bijna iedereen vluchtte richting frietkot
Je t'aime gala's performance

later terug voor Visage