Maiden uniteD - Remembrance (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Strange World (4:20)
  2. Charlotte the Harlot (4:17)
  3. Killers (4:12)
  4. Remember Tomorrow (5:53)
  5. Burning Ambition (2:49)
  6. Futureal (2:51)
  7. Aces High (5:04)
  8. Prowler (4:24)
  9. Still Life ’15 (4:20)
avatar van Metalhead99
Misschien is het omdat ze dit inmiddels al drie albums lang doen, maar van deze akoestische Maiden nummers werd ik warm noch koud. Het mooie cellowerk van Perttu Kivilaakso in het laatste nummer vind ik het meest memorabele aan deze hele plaat. De rest ben ik morgen weer vergeten.

avatar van The_CrY
Live is deze band best leuk om te zien. Zoals elke goede coverband dat wel is. Coverbands die albums vol met hun covers opnemen en enorm worden gehyped door hun fanbase worden gezegd "niet langer een coverband te zijn". De arrogantie. Damian Wilson is een prima zanger, maar de manier waarop hij wordt gehyped word ik een beetje misselijk van. Dit is gvd een coverbandje!

Dit derde album klinkt uitgeblust. We kennen het trucje nu wel. Leuk om een paar andere zangers te horen, want dat brengt toch wat variatie, maar meer dan een gimmick is het niet dit keer. "Killers" is op deze manier ronduit saai te noemen. Paul Di'Anno heeft op "Prowler" volgens mij niet door dat het een akoestische versie is. Sommige versies zijn best prima gecoverd, zoals "Remember Tomorrow" en "Still Life". Vooruit, ook "Aces High" met Wudstik op zang klinkt best prima. Maar meer dan prima wordt het nergens.

avatar van crosskip
The_CrY schreef:

De teksten van het origineel op zo'n lamlendig tempo leveren wel een hilarische combinatie op zeg.

Verder wat door het album gesprongen, maar het klinkt inderdaad wel erg mak allemaal. Lijkt me sterk dat deze band zonder de covers nog wat aandacht zou krijgen. En kom op zeg, als coverband van een band met zo'n oeuvre ga je op je derde plaat toch niet twee nummers zetten welke al op voorgaande albums (in ook nog eens praktisch dezelfde uitvoering) te vinden zijn.

avatar van notsub
Dit klinkt teveel als een geforceerde poging nog een album te vullen. De speeltijd is al niet heel ruim, maar daar zitten al twee herhalingsoefeningen bij en wat nummers die door andere zangers zijn ingezongen. Het niveau van de eerste twee albums wordt zo niet benaderd. Remember Tomorrow klinkt hier nog heel aardig, maar de meeste tracks voegen gewoon niets meer toe.