The Standells - Why Pick on Me - Sometimes Good Guys Don't Wear White (1966)

Label: Tower

1. Why Pick on Me (3:19)
  2. Paint It Black (3:19)
  3. Mi Hai Fatto Innamorare (2:31)
  4. I Hate to Leave You (2:38)
  5. Black Hearted Woman (3:13)
  6. Sometimes Good Guys Don't Wear White (3:39)
  7. The Girl and the Moon (2:58)
  8. Looking at Tomorrow (2:32)
  9. Mr. Nobody (2:55)
  10. My Little Red Book (2:26)
  11. Mainline (2:10)
  12. Have You Ever Spent the Night in Jail (2:54)
  13. Our Candidate (2:37)
  14. Don't Say Nothing at All (2:30)
  15. The Boy Who Is Lost (2:33)
avatar van nlkink
Een fraai album van The Standells, met een paar semi klassieke garage rock hits. Hier en daar een cover van een hit uit de periode 1965-1966 (mogelijk leftovers van 'Hot Ones' maar vooral veel zelfgeschreven materiaal. Hoogtepunten zijn het lawaaiige 'Sometimes Good Guys Don't Wear White' en het Dylanesque 'Have You Ever Spent The Night In Jail?', maar ook het snerende 'Why Pick On Me?' 'Black Hearted Woman' , 'Mr. Nobody' en 'Mainline'. Deze groep hield niet van het compromis; 'No Fillers, All Killers' was het devies. Fantastisch leuke plaat van deze culthelden. De laatste drie liedjes zijn CD bonus tracks en ken ik niet.

avatar van heartofsoul
Inderdaad een prima album, dat ik vandaag weer eens draaide. In mijn bezit op cd als "twofer", met Try It als tweede titel. Dit soort muziek moet je eigenlijk in een monomix horen, zodat het nóg krachtiger uit je speakers spat. Helaas is mijn cd in stereo, en wel uitgegeven door het Franse Revenge Records (1991).
nlkink heeft het meeste gras al voor mijn voeten weggemaaid (zie boven), dus rust mij te zeggen dat er (naar mijn smaak) geen enkel ondermaats nummer op dit album staat, en naast de eigen composities van de band zijn de twee covers ook nog eens redelijk goed (Paint It Black van de Stones en My Little Red Book van Love), al evenaren ze de originelen nét niet. De leadzanger met die heerlijke sneer heette Dick Dodd, en ik mag hem graag horen. Prima album dus. On repeat!

Misschien ook iets voor jorro ? Staat op Spotify.