Axel Rudi Pell & Friends - Magic Moments (2015)

Alternatieve titel: 25th Anniversary Special Show

Duitsland
Metal / Rock
Label: Steamhammer

1. Steeler - Call Her Princess (3:36)
  2. Steeler - Night After Night (6:44)
  3. Steeler - Rockin' the City (4:33)
  4. Steeler - Undercover Animal (5:25)
  5. Nasty Reputation (5:45)

met Rob Rock en Jörg Michael

6. Warrior (6:20)

met Jeff Scott Soto en Jörg Michael

7. Fool Fool (6:34)

met Jeff Scott Soto en Jörg Michael

8. Burning Chains (7:11)
  9. Strong as a Rock (9:03)
  10. Long Way to Go (5:22)
  11. Hey Hey My My (9:18)
  12. Mystica (9:47)
  13. Into the Storm (12:10)
  14. Too Late / Eternal Prisoner / Too Late (11:19)
  15. The Masquerade Ball / Casbah (9:45)
  16. Rock the Nation (5:48)
  17. Drum Battle (10:23)

20. Tush (3:54)

met John Lawton

21. Mistreated (14:12)

met Doogie White, Tony Carey en Johnny Gioeli

22. Since You Been Gone (4:43)

met Graham Bonnet, Michael Voss en Doogie White

23. Long Live Rock 'N' Roll (8:17)

met Doogie White, Graham Bonnet en Tony Carey

24. Smoke on the Water (8:17)

met Doogie White, Graham Bonnet, Tony Carey, Michael Voss, Johnny Gioeli, John Lawton, Ronnie Atkins, Vinny Appice, Bobby Rondinelli, Jeff Scott Soto, Jörg Michael, Rob Rock en Steeler

avatar van Metalhead99
Dit betreft de registratie van het optreden op het Bang Your Head festival van vorig jaar.

avatar van Metalhead99
Een live release die haast wel in twee/drie delen gedeeld kan worden. We beginnen namelijk met een korte set van Steeler, wat een enthousiast Duits onderonsje lijkt te zijn geweest.
Na een aantal nummers met Jeff Scott Soto volgt er een set uit Pell's eigen werk met zijn eigen band. Vervolgens komt er een gedeelte met veel gasten waarin men een aantal covers gaat spelen. Voornamelijk Purple klassiekers, maar ook Tush van ZZ Top komt voorbij.
Door de grote variantie en de enthousiaste sfeer die er het gehele optreden lijkt te hangen is dit een erg toffe live retrospect geworden. Kandidaat voor de beste live release van dit jaar als je het mij vraagt.

avatar van Brutus
Wat is die zanger van Steeler slecht. Dat haalt het niveau van deze schijf flink omlaag.