The Barbarians - Are You a Boy or Are You a Girl (1965)

Label: One Way

1. Are You a Boy or Are You a Girl (2:18)
  2. Mr. Tambourine Man (2:12)
  3. House of the Rising Sun (2:48)
  4. Marie Elena (2:23)
  5. Bo Diddley (3:12)
  6. Memphis Tennessee (2:31)
  7. What the New Breed Say (2:13)
  8. Take It Or Leave It (2:45)
  9. I'Ll Keep on Seeing You (2:29)
  10. Linguica (1:35)
  11. Susie Q (1:47)
  12. I'Ve Got a Woman (3:16)
  13. Moulty (2:33)
  14. Hey Little Bird (2:24)
  15. You'Ve Got to Understand (2:08)
avatar van Toon1
Een van de vele garagebands uit de VS. Als er een reden is waarom dit bandje anders is dan de rest, dan is het wel omdat de drummer een haak heeft aan zijn linkerhand (en ook wel omdat alle groepsleden sandalen dragen). Er werd zelfs een nummer opgenomen ("Moulty") waarin de drummer vertelt over het verliezen van zijn hand en het leven met een haak. Dit werd tegen de wil van de drummer uitgebracht op single, en staat hier als bonustrack op een over het algemeen zwakke plaat (door de vele zwakke covers) van een toch wel leuk garagebandje. 'Are You a Boy or Are You a Girl' is voor de één een vervelend liedje uit de jaren '60, voor de ander is het een van de essentiële garagenummers. Het was in ieder geval de single waarmee The Barbarians op de rand van de doorbraak stonden, nadat ze met 'You've Got to Understand' al een optreden hadden versierd in de bekende Tami Show op de Amerikaanse televisie. ook 'Hey Little Bird' is een meer dan leuk nummer. De rest is jammer genoeg niet de moeite waard.

Stijn_Slayer
Het is wel een leuk plaatje, en ik kan wel lachen om 'Are You a Boy Or Are You a Girl', maar echt goed waren The Barbarians niet. Dat ze op deze plaat ook veel naar covers grijpen onderstreept dat nog een beetje extra.

Typische 60ies garage rock. Altijd wel charmant, maar je kan beter alleen de krenten uit de pap halen wat betreft dat genre.