Delta Goodrem - Innocent Eyes [Ten Year Anniversary Acoustic Edition] (2013)

Australiƫ
Label: Sony

1. Born to Try (4:29)
  2. Innocent Eyes (4:53)
  3. Not Me, Not I (5:13)
  4. Throw It Away (3:03)
  5. Lost Without You (4:24)
  6. Predictable (3:45)
  7. Butterfly (4:17)
  8. In My Own Time (4:22)
  9. My Big Mistake (3:12)
  10. This Is Not Me (4:09)
  11. Running Away (4:10)
  12. A Year Ago Today (4:29)
  13. Longer (3:45)
  14. Will You Fall for Me (4:19)
avatar van Emile93
Delta heeft een prachtige stem en ik ben al jaren fan van haar. Toen Innocent Eyes (haar 1e en meest succesvolle album) 10 jaar geleden uitgebracht was, lanceerde Delta de 10th anniversary acousic edition. Hierop staan alle nummers van Innocent Eyes alleen dan opnieuw opgenomen én akoestisch. Ook hebben veel nummers een ander sausje gekregen. Leuk, maar daardoor mis ik af en toe het 'YES'-gevoel van Delta's debuut. Het is om de een of andere reden minder magisch. Ook erger ik me vaak aan overbodige ad libs van madame Goodrem en merk ik dat bij sommige nummers sommige 'trucjes' erin geslopen zijn waardoor noten en zinnen minder mooi worden afgerond en als het ware worden ingeslikt of te veel lijken alsof ze door Celine Dion gezongen zijn. En dat is jammer want wat Delta zo bijzonder maakt is dat ze een prachtige stem heeft die wat naar Celine's stem neigt, maar niet erop lijkt. Delta is puurder, eerlijker en vooral niet gemaakt. Door die rare riedeltjes of ingeslikte klanken gaat het wel gemaakt klinken en dat gaat ten koste van de charme van het nummer.

Desalniettemin absoluut geen slecht album. Alleen is 58 minuten wat lang voor dit akoestische album.