Lucie Silvas - Lucie Silvas (2015)

Label: Furthest Point

1. Letters to Ghosts (3:27)
  2. Shame (3:41)
  3. How to Lose It All (3:18)
  4. Unbreakable Us (3:53)
  5. Roots (5:10)
avatar van Emile93
In 2006 verscheen het laatste album van Lucie Silvas, bekend van o.a. What You're Made Of, Nothing Else Matters en haar duet Everytime I Think Of You met Marco Borsato. Nu, maar liefst 9 jaar later verschijnt eindelijk nieuw materiaal van Lucie. Het betreft deze EP die alleen in de VS en Canada is gereleased als voorproefje op haar later dit jaar te verschijnen 3e album (Letters to Ghosts). Lucie is inmiddels dus 9 jaar ouder en vreemd genoeg hoor je dat. Lucie heeft bij moeilijkere noten een rauw randje op haar stem gekregen. Omdat Lucie's bereik niet enorm is, hoor je het al gauw. Op deze EP stoort het me niet, en ik hoop dat hetzelfde voor het album gaat gelden!

Lucie lijkt met de nummers op deze EP vooral de kant van pop op te gaan met een vleugje folk/country, iets wat ik persoonlijk wel weet te waarderen. De nummers zijn prima, alleen mis ik nog een hoogtepunt/single! Desalniettemin kijk ik zeker uit naar haar langverwachte 3e album!