James Newton Howard - Freedomland (2006)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Main Title (3:43)
  2. The Lie (2:58)
  3. Brenda's Apartment (2:28)
  4. Unrest (4:27)
  5. Did They Arrest Anyone? (2:17)
  6. Rafik Is Arrested (2:09)
  7. Freedomland (6:01)
  8. Inside Freedomland (3:03)
  9. You're in the Wrong Park (4:01)
  10. Burning (4:25)
  11. Riot (4:25)
  12. I'll Come See You (2:22)
  13. Little Angel (2:48)
vrij veel onderscore, maar hier en daar toch een knappe track (oa. Freedomland)

neo
Is dit trouwens underscore ala The Interpeter? Die vond ik sterk qua op dat gebied.

The Interpreter slechts enkele tracks van gehoord, maar waar ik de term 'underscore' zelden gebruik (atmosferische stukken krijgen dit label heel snel opgeplakt, terwijl 'underscore' vaak een negatieve lading meekrijgt) vind ik Freedomland gewoon zwak qua compositie.

neo
Ok. Vind underscore zelf totaal geen negatieve benaming, hou er ook meer wel dan niet van. Best vervelend dat het zo vaak in negatieve zijn wordt gebruikt.

Mee eens, maar het wordt in recensies afgedaan als luiheid van de componist, door het onopvallende karakter (hierbij voorbijgegaan aan het effect dat dergelijke 'minimale', eenvoudige composities op de luisteraar kan hebben).

Vermoedelijk zul je zoiets als het sereen elektronische koor van Riot wel kunnen waarderen in Freedomland, maar grotendeels is het hier inhoudsloos en ongeinspireerd, itt tot het serieuzere Interpreter (electrische gitaar, anyone?).

Mooi album. Mooie nummers. Van wat ik mij nog van de film herinner denk ik toch dat deze nummers niet zo bij de film passen. Toch redelijk laag gescoord hier.