Tanzwut - Schattenreiter (2006)

Duitsland
Metal / Electronic
Label: Sony

1. Schattenreiter (4:22)
  2. Der Arzt (4:13)
  3. Im Tiefen Gras (3:16)
  4. Endlich (3:23)
  5. Dein Zweites Gesicht (4:21)
  6. Geisterstunde (2:41)

13. Versuchung (5:28)
  14. Vulkan (3:57)
  15. Kaltes Grauen (4:11)
  16. Du Sagst (3:36)
  17. Wieder Am Riff (4:15)
  18. Gefangen (4:20)
  19. Signum Ignitum (5:32)
avatar van Fianosther
Kheb deze net binnen om te recenseren, ik heb totaal geen idee watvoor muziek het is.

Fianosther schreef:

Het is Duitstalige rock-metal met folk en electronische invloeden.
Zoals de Melkweg het zo mooi omschrijft:

'Tanzwut is een futuristische folkband, bestaande uit leden van Corvus Corax. Onder deze laatste naam maken ze Middeleeuwse muziek en waren ze eerder dit jaar één van de hoogtepunten van Noorderslag.
Daar trad de band op in een grote kerk, perfecte locatie en akoestiek voor deze sprookjesachtige verschijning van zelfgemaakte instrumenten en kleding. Tanzwut is hier de science-fiction versie van. De meeste instrumenten zijn ook hier zelfgemaakt, de muziek bevat folk, maar ook rock en metal. Het goede van Rammstein gecombineerd met de dansbaarheid van Corvus Corax.
'

Hun concert gisteren was ook ontzettend goed, een bijna uitverkochte Melkweg.
Zullen ze nu dan eindelijk hun verdiende succes krijgen?

Ik schrijf zelf ook recensies, maar dit is één van de betere albums van de afgelopen jaren als je het mij vraagt.

Mijn persoonlijke favorieten op deze plaat:
'Intro + Toccata, Der Bote, Vulkan en Endlich'

avatar van Fianosther
Leuk voor in de club, maar niet leuk om thuis op je slaapkamer te luisteren. Althans dat vind ik dan. Muziek zonder uitdaging. Ik ga verder geen cijfer geven.

Ik vind het anders heerlijke om in me slaapkamer te draaien...

Dit album schuift op naar plek drie in mij persoonlijke top 10
Heeft dan werkelijk niemand anders deze geweldige plaat beluisterd?

avatar van Fianosther
Nogmaals ik zie het briljante er niet van in, de meeste nummers hebben een simpel ritme (met simpel is niks mis maar het moet wel goed gedaan worden) met verschrikkelijk melige melodieen eroverheen om over de sfeer (als die er al is) maar niet te spreken. echt iets voor in een club om live te zien, hier ga ik thuis niet van uit m'n dak.

Ik begrijp trouwens ook dat ik een van de weinige recensenten ben die Tanzwut niet bijzonder vind maar so be it.

Je bent inderdaad een van de weinige, maar goed, smaken verschillen!