Dolly Dots - The Hits Album (1986)

Label: K-Tel

1. Love Me Just a Little Bit More (3:27)
  2. (Tell It All About) Boys (3:10)
  3. Money Lover (Bites the Dust) (3:03)
  4. Hela-Di-Ladi-Lo (2:58)
  5. P.S. (4:12)
  6. We Believe in Love (3:33)
  7. S.T.O.P. (3:13)
  8. She's a Liar (3:47)
  9. Do Wah Diddy Diddy (3:05)
  10. Don't Give Up (3:18)
  11. Radio (3:05)
  12. Leila (The Queen of Sheba) (3:08)
  13. Dreammachine (3:58)
  14. (They Are) Rollerskating (3:10)
  15. Do You Wanna Wanna (3:42)
  16. All the Roses (3:39)
avatar van Gerards Dream
Wat zielig hebben ze zo hun best gedaan om leuk op de hoes te staan. Staan er geen berichten bij???

stuart
Ik had als tiener wel een paar favorieten, maar dit gaat eigenlijk over muziek, dus laat maar.

avatar van Madjack71
Deze heb ik toen destijds een keer gekocht voor 5 gulden. Prachtige kliederschortjes hebben ze ook aan.
Maar hier staan wel de leukste Dotliedjes op. Want vanaf '85 was de lol er wel vanaf voor mij. Vooral Patty klinkt beroerd alsook haar uitspraak.

avatar van Dibbel
Voor The Dolly Dots hadden we vroeger toch wel allemaal een zwak. En nog wel meer ook .
Die zagen er namelijk errug goed uit toen.
En de muziek vonden we stiekem ook wel leuk. Was weer eens wat anders dan Stranglers, Joy Division, Iron Maiden of Genesis.

Deze 16 nummers waren allen hits. De eerste was Boys (zomer 1979), de laatste hier was She's A Liar (voorjaar 1984). Love Me Just A Little Bit More was de enige die de nummer 1 haalde.
Daarna hebben ze ook nog wel hits gehad, maar die staan hier niet meer op.
Toch ook nog eens een CD van zien te scoren voor weinig dus.

De muziek is eigenlijk natuurlijk best wel leuk. Eigenlijk is alles van de hand van Richard Debois en Peter van Asten, behalve de Do Wah Diddy Diddy-cover.
P.S. en S.T.O.P. zijn gewoon goede disconummers uit die tijd.
Love Me Just A Little Bit More heeft een lekkere Motown beat, Boys klinkt als zo'n Phil Spector meidengroepje en We Believe In Love heeft een erg hoog ABBA-gevoel.
Een Caribisch liedje met Hela-Di-Ladi-Lo en Oosterse invloeden met Leila.
Radio had ook van (de vroege) ABBA kunnen zijn en Rollerskating is gewoon een leuk popnummer. All The Roses heb ik altijd veel te klef gevonden.

Kortom, gewoon leuke popmuziek uit Nederland van een meidengroepje, waarvan er eigenlijk maar 2 echt konden zingen, geloof ik.
Ik weet zeker dat iedere 'oudere jongere' dit stiekem gewoon leuk vindt.
En jawel hoor: de kinderen vinden het ook leuke muziek.
Op vinyl en puntgaaf.

Gold is een stuk vollediger, alleen staat daar een mindere mix op, maar dat was toen mode.
Boney M en Grease hadden dat toen ook.

avatar van Dibbel
Lijkt me inderdaad de beste keus om een keer tegenaan te lopen voor weinig. Gelukkig is er zondag weer een grote rommelmarkt in de buurt .