Martin O'Donnell and Michael Salvatori - Halo 2: Volume One (2004)

Score
Label: Sumthing Else

1. Halo Theme Mjolnir Mix (4:11)
  2. Blow Me Away (3:25)

met Breaking Benjamin

3. Peril (2:46)
  4. Ghosts of Reach (2:22)
  5. Follow (1st Movement of the Odyssey) (4:15)
  6. Heretic, Hero (2:34)
  7. Flawed Legacy (1:58)
  8. Impend (2:22)
  9. Never Surrender (3:36)

met Nile Rodgers & Nataraj

10. Ancient Machine (1:39)
  11. 2nd Movement of the Odyssey (7:40)
  12. In Amber Clad (1:39)
  13. The Last Spartan (2:18)
  14. Orbit of Glass (1:18)
  15. 3rd Movement of the Odyssey (6:40)
  16. Heavy Price Paid (2:32)
  17. Earth City (3:06)
  18. High Charity (1:59)
  19. 4th Movement of the Odyssey (9:07)
  20. Remembrance (1:17)
  21. Connected (2:42)

met Hoobastank

avatar van stuntman_jasper
Wel aardig, maar meer dan dat ook niet. Vind het orkest leuk gebruikt, maar al die rock en metal nummers halen voor mij een beetje het gevoel weg dat het hier om een doorlopend verhaal gaat

avatar van JohnWilliams
Helemaal waar. Die hadden ze er beter niet op kunnen doen.

Het was mooier geweest zonder incubus, die pingelen maar door en door. Verder zit de sfeer van de vorige soundtrack er goed in en zelfs met verbeteringen. Maar de originele theme is toch mooier, dat opgepimpte hoeft van mij niet echt...

languh schreef:
dat opgepimpte hoeft van mij niet echt...

Ben ik ook niet zo'n voorstander van.

stuntman_jasper schreef:
...al die rock en metal nummers halen voor mij een beetje het gevoel weg dat het hier om een doorlopend verhaal gaat

Beluister voor het doorlopende verhaal Volume 2! Ik zal 'm toevoegen!

Maar ik ben het er mee eens dat de rock nogal nadrukkelijk aanwezig is. Eénderde van de speelduur bestaat uit nummers van Incubus, terwijl korte nummers als Peril en In Amber Clad in ongeveer twee minuten zóveel meer de sfeer van Halo uitdragen. En daar luister je zo'n plaatje toch voor?

Overigens vind ik de volgorde van de nummers ook slecht gekozen. Met de nummers zélf is vaak weinig mis - op Never Surrender na! - maar ze roepen vaak een heel verschillende sfeer op: soms de sfeer van het spel, soms ook helemaal niet. Het zou fijn zijn als daar bij het kiezen van de volgorde meer rekening mee was gehouden.

avatar van stuntman_jasper
Ik wil graag mijn mening herzien. Nadat ik dit eens grondig heb geluisterd kom ik tot de conclusie dat dit hele goede gamemuziek is. En gamemuziek word erg vaak ondergewaardeerd naar mijn mening.

Trouwens, er is een boxset van 3 discs: Halo 2 vol 1 en 2. En als bonus zit de hele Halo 1 soundtrack erbij!!! Voor de liefhebbers kopen dus!

avatar van JohnWilliams
Je kan de Soundtrack ook los kopen hoor.

avatar van stuntman_jasper
Ja okee, maar zo'n boxset is toch best cool toch?

avatar van JohnWilliams
Ja, dat is inderdaad erg leuk!

ElsenaarMetal
Ken alleen Blow Me Away by Breaking Benjamin en dat vindt ik in ieder geval een top nummer!