Dolly Dots - Dolly Dots (1979)

Label: WEA

1. Radio (3:16)
  2. (You're My) Superstar (3:07)
  3. Don't Break My Heart (4:21)
  4. Jerry (3:06)
  5. You're the Only One (3:14)
  6. Please Stay (2:58)
  7. (They Are) Rollerskating (3:10)
  8. Moviestar (2:43)
  9. You Don't Need Me (4:01)
  10. Danny Please (3:06)
  11. (Tell It All About) Boys (3:13)

Mijn God... WHY!!??!?!?

Mijn God... WHY!!??!?!?

Omdat het gewoon een stelletje lekkere meiden waren, that's why

Ria Brieffies lekker? Right...

Het erge is dat ik de meeste nummers nog ken ook. Stuk voor stuk wangedrochten. Vond destijds die nummer 1 hit wel grappig, maar verder zal ik geen woorden vuil meer gaan maken aan deze band. Afgesloten hoofdstuk.

Ria Brieffies lekker? Right...

Er waren er toch nog 4? En die waren wèl lekker!

En weet je wat ik nou zomaar denk hè?? Dat er in huize Hofstra ergens op de zolder nog wel een lp van de Dots is te vinden. Dat denk ik nou zomaar!

Marcel²
Wel een vrolijke albumcover, dat dan weer wel.
Radio

..........en (Tell it all about) Boys

avatar van EmDee
De kids van nu hebben K3. Wij (dertigers) hadden de Dolly Dots...

Vergelijk gaat verder helemaal mank imho.

Dit was eerder een voorloper van de Spice Girls (Girl power?).

avatar van musicfriek
En jij hebt dit album? Gecondoleerd..

musicfriek schreef:
En jij hebt dit album? Gecondoleerd..

Gefeliciteerd zal je bedoelen! Ik schaam mij niet voor mijn jeugdige aankopen

ik vind Angela wel iets hebben zowel toen als nu (beetje het monique van de ven effect) sommige vrouwen blijven mooi.

danmuz. schreef:
ben jij niet een beetje jong voor dergelijke uitspraken?

ettettummu schreef:
ben jij niet een beetje jong voor dergelijke uitspraken?

als late 20tiger vind ik me niet te jong

ik heb ook ogen en ik heb smaak

nou ja, wat daarvoor doorgaat

danmuz. schreef:
Monique is nog steeds een mooie vrouw; Angela ........... mwha niet echt meer je van dat

avatar van FunkStar
'Boys' en 'Radio' zijn de eerste grote hits. Na deze 2 hits volgen er nog zo'n 20 meer.
De mooie hoesfoto is gemaakt door Govert de Roos en is een verwijzing naar hun 3e grote hit 'Rollerskating'.

Pieter Paal
Ik vond Angela, die Sjeel genoemd werd/wordt en Ria de lekkersten van de Dotjes.

avatar van winterstorm
Je kan van deze dames zeggen wat je wil, maar heb toch het idee dat ze met het idee van 'meidengroepje' hun tijd toch wel wat vooruit waren. En als muziekliefhebber hoor je het verschrikkelijk slecht te vinden... Nou ja, dat zeggen sommigen die zich muziekliefhebber noemen toch. Er zijn slechtere plaatjes gemaakt. Veel zelfs

avatar van kaztor

Anita & Sjeel!!

Father McKenzie
winterstorm schreef:

Het was toch méér om naar te kijken dan om naar te luisteren

avatar van Oldfart
Er zijn slechtere plaatjes gemaakt. Veel zelfs
niet onwaar, maar gelukkig ook heel erg veel betere....

Pieter Paal
Hier zat ook een lel van een poster bij. Ik heb veel platen weggedaan, maar deze toch altijd bewaard.

avatar van sinterklaas
De man van Ria Briefies is mijn begeleider van me stage.

avatar van LucM
De kids van nu hebben K3. Wij (dertigers) hadden de Dolly Dots...|*

Dit kun je inderdaad K3 voor volwassenen noemen (net als Luv'). (Tell It All About) Boys en in mindere mate Radio vind ik leuke nummers maar een regulier album van hen zal ik nooit aanschaffen, een compilatie volstaat voor mij.

Ach, dit is natuurlijk niet serieus te nemen, ik noem het camp en het is beter zo dat ze pretentieloos en vrolijk voor de dag kwamen. Toen ze naar Stock-Aitken-Waterman overstapten en serieuzer voor de dag kwamen vond ik er niets meer aan. En heden ten dage staat er veel ergere troep in de hitlijsten.

in begin waren ze nog netjes luisterend naar wat ze moesten doen ,gelukkig ging dat snel over.
wat een prachtgroep al die jaren en trendsetters in nederland
niet voor niets in 1984 gekozen als beste artiesten en beste buitenlandstalige artiesten bij veronica

De singles van dit album passen aardig in de lijn van ABBA en de film Grease.
Een stuk eenvoudiger, maar Radio en Boys blijven lekkere hitgevoelige nummers.