Christopher O'Riley - Hold Me to This (2006)

Alternatieve titel: Plays Radiohead

Label: World Village

1. There There (4:05)
  2. (Nice Dream) (3:40)
  3. No Surprises (3:26)
  4. Polyethylene Part II (3:03)
  5. How I Made My Millions (3:22)
  6. Like Spinning Plates (3:31)
  7. Sail to the Moon (3:54)
  8. The Tourist (4:10)
  9. Cuttooth (5:11)
  10. 2 + 2 = 5 (3:16)
  11. Talk Show Host (7:09)
  12. Gagging Order (3:18)
  13. Paranoid Android (5:36)
  14. Street Spirit (Fade Out) (5:02)
avatar van swoon
Is dit interessant? Want het lijkt mij wel eens leuk alle liedjes van Radiohead door iemand anders gezongen te horen. Ik ga het toch eens opzoeken.

avatar van swoon
Ondertussen heb ik door dat dit instrumentalisch is, dus ik ben al veel minder geinteresseerd.

avatar van SirNoodle
ik heb beide O'Riley albums, en 'interessant' hangt wat af van je invalshoek. als je houdt van 'andere versies' van songs, dan is dit wel eens aardig, maar het zijn zeker geen betere versies.

het piano-spel lijkt soms drukker en zenuwachtiger dan de originele nummers, en er is (positief voor mij) zeker niet gekozen voor het simpele coveren van de herkenbare melodieën. street spirit bijvoorbeeld is gewoon een mooi piano-nummer waar je af en toe flarden hoort voorbijkomen van het origineel.

In zijn geheel als album wat teveel van het goede, maar ideaal om af en toe een track uit te halen voor op een zelfgebrand cdtje, of als verrassing in de i-pod op volledige shuffle

avatar van Carolaah
'True love waits' is beter dan dit album..
Hmm eerlijk gezegd vind ik de versie van Street spirit op deze cd bij lange na niet zo goed als het orgineel..
Opzich mooi, maar eigenlijk hoor je street spirit er zelf maar lichtelijk in terug als je je erop focust..

Nah het andere werk van hem vind ik wel een hoogtepunt, schitterende uitvoeringen. Opzich is deze plaat ook niet slecht, maar toch minder spectaculair en minder mooi uitgevoerd.