Britpop Anthems (2012)

Label: EMI

1. Blur - Parklife (3:06)
  2. Pulp - Common People (5:50)
  3. The Verve - Sonnet (4:26)
  4. Suede - Animal Nitrate (3:26)
  5. Embrace - Come Back to What You Know (4:09)
  6. Elastica - Connection (2:17)
  7. Cast - Sandstorm (2:42)
  8. Shed Seven - Going for Gold (4:24)
  9. Catatonia - Road Rage (4:00)
  10. Paul Weller - Sunflower (4:07)
  11. Space - Female of the Species (3:19)
  12. The Farm - Groovy Train (4:08)
  13. Inspiral Carpets - This Is How It Feels (3:03)
  14. EMF - Unbelievable (3:30)
  15. Mock Turtles - Can You Dig It? (4:10)
  16. Morcheeba - Tape Loop (3:50)
  17. The Soup Dragons - I'm Free (3:51)
  18. New Order - Fine Time (4:42)
  19. PF Project - Choose Life (3:50)

met Ewan McGregor

20. Underworld - Born Slippy (Nuxx) (4:23)
  21. Supergrass - Alright (2:59)
  22. Radiohead - Just (3:20)
  23. Echobelly - King of the Kerb (3:58)
  24. Sleeper - Sale of the Century (4:30)
  25. Chumbawamba - Tubthumping (3:22)
  26. The Supernaturals - Smile (3:44)
  27. Ash - Goldfinger (4:32)
  28. Doves - Pounding (3:59)
  29. Garbage - Stupid Girl (4:19)
  30. The Lightning Seeds - The Life of Riley (4:01)
  31. The Divine Comedy - Something for the Weekend (4:20)
  32. Terrorvision - Tequila (4:07)
  33. The Levellers - One Way (3:24)
  34. Travis - Driftwood (3:34)
  35. Babybird - You're Gorgeous (3:44)
  36. The Thrills - Santa Cruz (You're Not That Far) (4:13)
  37. Mansun - Wide Open Space (4:03)
  38. Feeder - Buck Rogers (3:12)
  39. Jesus Jones - Real Real Real (3:06)
  40. James - Sit Down (4:06)
avatar van vigil
Aardige tracklist vind je ook niet mede-bondgenoot in de betere indie/Britpop johan de witt?

zeker voor de prijs waarvoor ik deze zag liggen bij de Media Markt (Rotterdam Alexandrium), 3,99 voor deze dubbel cd is een zeer net prijsje vind ik

avatar van johan de witt
Zeker, geweldige tracklist ook
Ik heb ook een paar gelijksoortige comps in de kast staan, van deze serie. Veel plezier aan beleefd, maar betaalde daar wel gewoon de hoofdprijs voor toen.

avatar van Mjuman
Je zult dit maar kopen in muzikale onbevangenheid en dan denken dat je hiermee een compilatie Britpop hebt aangeschaft. Genrevervuiling is het betere woord ervoor; hoop nog steeds dat al dit soort krompilatoren (=samenstellers van dit soort dubbelaars en aanverwante artiklen) ooit eens met doofheid worden getroffen, als ware het een bliksem.

Watow att heeft Travis te maken met New Order en Morcheeba met The Levellers? Altijd gedacht dat Britpop een (sub)genre dan wel stroming was en NIET een generieke aanduiding voor muziek uit Groot-Brittanie. Vraag me trouwens af of Hadrians Wall niet als scheidingsmuur voor Britpop heeft gefungeerd; is Schotland ooit getroffen geweest door Britpop en zijn daar nog overlevenden van?

Maar goed voor 4 euro veel leuke titels, maar om dat nou " Britpop Anthems" te noemen gaat mij een veerpont te ver

avatar van vigil
Tja dat is altijd een lastige, dat er sommige dingen missen (Oasis, The La's, Charlatans bv.) hou je altijd. Dat heeft veelal met rechten te maken. Maar dan kan je als compiler natuurlijk ook gaan voor de wat minder bekende uit het genre en niet opvullen met grote namen als New Order en Garbage die toevallig ook uit die tijd komen.

avatar van Mjuman
Je kan soms voor weinig idd leuke koopjes doen bij de Mediamarkt; ik heb voor 5 euro daar ooit de 3cd-compilatie Pop & Wave, Die neue Vol.2, gekocht - voor in de auto - en alleen al de aanwezigheid van Nowhere Girl, Fade to Grey en Es geht voran (Ein Jahr) rechtvaardigt zo'n uitgave. De rest krijg je er dan gratis bij.

Het ging mij meer om het label "Britpop Anthems" en de verwarring die zoiets creëert bij noobs/newbies - die dan meteen hun zodanig opgedane kennis over Britpop breed uitmeten hier - en leg mij verder maar eens uit wat er zo "Brit" is aan Garbage?

De mooiste compilatie die ooit voor weinig te koop was bij Mediamarkt, blijft imo deze serie Atlantic Rhythm & Blues Vol 4: 1958-1962 (1985) (8 delen; de eerste 2-3 puur om historische reden interessant).

avatar van davevr
Ik vind het toch wel een gemiste kans, ik kan van elke groep wel een beter nummer noemen. En die Hadrians Wall : Primal Scream en Teenage Fanclub, die moesten toch in dit lijstje staan.

avatar van Mjuman
Teenage Fanclub is gedeeltelijk een 'blind spot', maar Primal Scream zou ik eerder links van Britpop positioneren, in een tweedimensionaal perspectief tenminste. FYI: Stone Roses zitten in datzelfde perspectief ook links, en Happy Mondays nog linkser

avatar van johan de witt
Ach, je zou verbaasd zijn hoeveel mensen hier niet precies weten wat 'britpop' inhoudt, laat staan het grote publiek bij de mediamarkt. Stone Roses en Happy Mondays zijn natuurlijk sowieso geen Britpop, aangezien die stroming pas in 1993 in schwung kwam. Het ging mij er inderdaad meer om dat hier zeker 20-25 uitstekende liedjes op staan en dan ben je voor een paar euro wel spekkoper.

avatar van Droombolus
Gelukkig ben ik vegetariër ......

Droombolus schreef:
Gelukkig ben ik vegetariër ......

Dan heb je een heel ander probleem - hoe biologisch dynamisch iets is. Verder heeft spek met een cd gemeen dat de totstandkoming niet echt duurzaam is.

avatar van vigil
Zo zien onze Belgische vrinden Britpop Studio Britpop (2014)

avatar van luigifort
New Order en Garbage Britpop?
En zo zijn er nog wel meer...