Ennio Morricone - Karol, un Papa Rimasto Uomo (2006)

Italië
Score
Label: Image (I)

1. Karol E L'amore (2:12)
  2. Un Papa Rimasto Uomo (2:15)
  3. Piú del Dolore (2:47)
  4. Vieni Santo Spirito (2:09)
  5. Canto Di Gioia (0:37)
  6. In Memoria (3:28)
  7. Tre Piccoli Framenti (7:28)
  8. Tortuoso (2:45)
  9. Nel Cosmo (2:33)
  10. Avvenne a Piazza San Pietro (0:57)
  11. Le Voci Della Storia (6:48)
  12. Tre Bevi Frammenti Per Organo (5:57)
  13. In Politica (2:20)
  14. Piú del Dolore [Reprise] (2:46)
  15. Insidie Tra le Colonne (4:53)
  16. Viaggiatore (2:38)
  17. Auschwitz (2:41)
  18. Un Papa Rimasto Oumo [Reprise] (2:18)
  19. Piú del Dolore [Reprise] (2:47)
  20. Politica Sacra (2:19)
  21. Habemus Papam Giovanni Paolo II (3:43)
neo
Morricone componeerde een score voor deze mini-serie over Johannes Paulus II in 2006. In 2005 met hetzelfde team, dezelfde paus Karol als tv-film getiteld Karol, un uomo diventato Papa. En warempel in 2002 schreef hij de muziek voor de tv-film Il Papa Buono, met ditmaal wel een als onderwerp een andere paus. Over deze laatste heb ik zeer lovende kritieken gelezen aangaande Morricone's werk!

Manco
Volgens mij is dit de verkeerde film bij de verkeerde tracklist. Deze tracks komen toch van KAROL, UN UOMO DIVENTATO PAPA uit 2005 en niet KAROL, UN PAPA RIMASTO UOMO uit 2006? Of zit ik er flink naast?

neo
Helemaal waar. Dat krijg je als een componist twee soortgelijke projecten naast elkaar doet. Heb waarschijnlijk gewoon de tracklist door de war gehaald, maar het is nu verholpen. Viel nu ook op dat het Karol (2005) score album een zelfde soort opbouw heeft als deze Karol, un Papa Rimasto Uomo. Op precies dezelfde genummere tracks een thema of reprise.