Otis Taylor - Hey Joe Opus Red Meat (2015)

Blues
Label: In-Akustik

1. Hey Joe (A) (7:38)
  2. Sunday Morning (A) (6:45)
  3. Heart Is a Muscle Used to Play the Blues (4:08)
  4. Red Meat (4:17)
  5. Peggy Lee (4:18)
  6. They Wore Blue (3:33)
  7. Hey Joe (B) (7:38)
  8. Sunday Morning (B) (1:50)
  9. Cold at Midnight (4:28)
  10. Sunday Morning (C) (3:34)
avatar van Broem
Wederom een bloedmooi album op een waanzinnig goed label. Otis laat met zijn kenmerkende stem en gloedvolle spel horen dat hij, wat mij betreft bij de blues top hoort. Zijn manier om Jimmy Hendrikx te eren doet hij op zeer respectvolle wijze. Een lust voor het oor. Verslavend goed.

avatar van Lura
Dit is inderdaad weer een prachtig album van Otis Taylor. De opnamekwaliteit is buitengewoon goed. Hey Joe is trouwens niet geschreven door Jimi Hendrix, maar ik begrijp wat je bedoelt, Broem

avatar van Broem
Mss niet door hem geschreven Lura maar toch wel een beetje door zijn uitvoering bekend geworden Echt een prima album. Het 3 luik Sunday Morning is heerlijk.

avatar van Lura
Er bestaan trouwens zeer veel uitvoeringen van dit nummer, zoals bijvoorbeeld van Roy Buchanan

Roy Buchanan - Hey Joe (Live From Austin TX) - YouTube

avatar van Lura
Op Johnny's Garden is een recensie te lezen over dit voortreffelijke album : Otis Taylor: Hey Joe Opus Red Meat | www.johnnysgarden.nl

avatar van Broem
Echt een lekker album. Inmiddels binnen op prachtig 2 x 45 RPM vinyl. Wat een kwaliteit voor dit prachtige album. Earcandy. 0,5* erbij.

avatar van chevy93
Hoewel het jammer is dat er meerdere versies van meerdere nummers opstaan, kan ik verder niets negatiefs over deze plaat zeggen. Blues in optima forma, anno 2015. Dat betekent dus een kraakheldere productie, maar met een rauw randje (ja, het kan!).

Vooral de eerste uitvoering van Hey Joe doet het origineel ruimschoots verbleken, waarbij ik eerlijk zal toegeven sowieso geen groot fan van Jimi te zijn. Dit nummer, of de uitvoering zo u wilt, behoort echt tot het beste wat 2015 tot nu toe voortbracht.

avatar van vinejo
Net live gezien in de Handelsbeurs, fantástisch concert!
En daar de cd gekocht (wel duur, 20 euro maar zijn geld waard- kwaliteit mag wat kosten van mij- zeker als het rechtstreeks aan de artiest is ).
Ga nu even zoeken in de back-catalog, als er aanraders zijn laat maar komen...

avatar van Lura
Al zijn cd's zijn geweldig, vinejo! Meest bekende en over het algemeen gezien als zijn beste : White African en Respect the dead.

avatar van vinejo
Merci, Lura. Denk dat ik ze meteen dan maar allemaal bestel

chevy93 schreef:

Lees nu pas je opmerking. Jimi Hendrix maakte het bekend, maar de allereerste versie is deze, heerlijk rammelende versie van The Leaves uit 1966.

Lura schreef:

The Leaves - Hey Joe (1966) - YouTube

Schitterend! Kan zo op een Back to the Grave van Crypt...

vinejo schreef:

Schitterend! Kan zo op een Back to the Grave van Crypt...

Mocht je jezelf vervelen hier een video met 26 verschillende versies van Hey Joe

26 Versions of Hey Joe - Starting with The Leaves & Hendrix - YouTube

Lura schreef:

The Leaves - Hey Joe (1966) - YouTube
Met alle respect vinejo, maar Hendrix' versie van Hey Joe ruimschoots verbleken? Dat gaat toch wat ver... Kan begrijpen dat je dit een hele toffe versie vindt, deel je mening, maar Hendrix' versie is welhaast iconisch. En misschien vind je 'm daarom niet zo tof meer, te vaak gehoord, grijs gedraaid, noem maar op. Maar in mijn ogen blijft het een ontzettend krachtig en legendarische versie. Jimi Hendrix heeft het nummer gemaakt tot wat het nu is, met alle respect voor het heerlijke origineel en de tig latere covers...

Geweldige plaat overigens en mij spreekt met name Hey Joe (B) weer heel erg aan!

Volgens mij was het chevy93 en niet vinejo die, die opmerking maakte, philtuper

Oh! Sorry vinejo...