Big Youth - Screaming Target (1972)

Jamaica
Reggae
Label: Trojan

1. Screaming Target (3:41)
  2. Pride and Joy Rock (2:38)
  3. Be Careful (3:36)
  4. Tippertong Rock (3:27)
  5. One of These Fine Days (3:05)
  6. Screaming Target (Vers 2) (3:46)
  7. The Killer (3:29)
  8. Solomon a Gunday (3:09)
  9. Honesty (2:39)
  10. I Am Alright (2:43)
  11. Lee a Low (2:19)
  12. Concrete Jungle (3:48)
avatar van platedraaier
Ik kwam bij deze plaat terecht, doordat ik de documentaire "Westway to the World" over The Clash zat te kijken. Hierin werd de hoes van deze plaat en de muziek van Big Youth als inspiratiebron genoemd door Mick Jones(dacht ik).
Erg lekkere reggae is dit. Er wordt extreem gebruik gemaakt van links en rechts in het stereobeeld, waardoor de hele plaat erg Dub klinkt. Helaas stoort het me ook heel erg om links de muziek en dan rechts alleen de stem te horen.
De 2e versie van Screaming Target heeft gelukkig wel een normaal stereobeeld en is daardoor veruit mijn favoriet.
Bij "The Killer" hoor ik plotseling waar "The Specials" hun inspiratie vandaan heeft.

Ai, met pijn in mijn hart zie ik dat deze plaat slechts een gemiddelde heeft van 3,75. Vreemd!