Gorgoroth - Instinctus Bestialis (2015)

Noorwegen
Label: Soulseller

1. Radix Malorum (3:13)
  2. Dionysian Rite (4:05)
  3. Ad Omnipotens Aeterne Diabolus (5:44)
  4. Come Night (2:40)
  5. Burn in His Light (4:01)
  6. Rage (4:02)
  7. Kala Brahman (5:22)
  8. Awakening (2:06)
avatar van Metalhead99
Gorgoroth is een van de bands die een van de DE Noorse Black Metal bands was in hun hoogtijdagen.
Inmiddels zijn die al wel verstreken en word er tegenwoordig in bijna ieder uithbeoek van de wereld wel op een bepaalde wijze Black Metal gemaakt.
Hoe houden zij stand tussen al deze nieuwkomers? Vooral door een solide performance in dit album.
Het word nergens echt enorm geweldig of boeiend, maar de mannen doen wel waar ze het beste in zijn: lekker Black Metal maken.
"Instinctus Bestialis" is het Gorgoroth plaat debuut voor zanger Atterigner die sinds 2012 in de band actief is. Zijn grunts zijn niet direct van de beste kwaliteit die ik ooit gehoord heb, maar slecht klinkt het ook zeker niet. Verder bepaald het gitaarwerk van Infernus (Roger Tiegs) voor het grootste gedeelte het geluid van de plaat. Hij laat horen een degelijk gitarist te zijn, maar haalt nergens echt spectaculaire kunsten uit. Verder vormen bassist Bøddel (Frank Watkins) en drummer Tomas Asklund voor een degelijke en solide ritmesectie.
Geen bijzonderheid of klassieker in het genre, maar het luistert wel lekker voor de liefhebbers van Black Metal.

avatar van Edwynn
Tja, Infernus wilde in zijn eentje de naam Gorgoroth hoog houden maar komt niet verder dan een album met wat middelmatige meuk. Poepsaai. God Seed wint deze slag maar ook dat kon me maar weinig boeien.

avatar van Edwynn
Negen jaar later heb ik deze nog eens onder de loep gehad. Het blijft geen best album. Veel teveel 'death' vermengd met zelfs wat crustelementen. Bovenal vind ik de plaat erg netjes. Veel te netjes.