Impaled Nazarene - Pro Patria Finlandia (2006)

Finland
Label: Osmose

1. Weapons to Tame a Land (3:53)
  2. Something Sinister (2:53)
  3. Goat Sodomy (2:22)
  4. Neighbourcide (3:39)
  5. One Dead Nation Under Dead God (3:48)
  6. For Those Who Have Fallen (3:43)
  7. Leucorrhea (0:43)
  8. Kut (2:47)
  9. This Castrated World (3:16)
  10. Psykosis (3:15)
  11. Contempt (1:37)
  12. I Wage War (2:11)
  13. Cancer (0:57)
  14. Hate - Despise - Arrogance (3:04)
DutchViking
De nieuwste studioplaat van dit Finse black metal gezelschap. Ik ben benieuwd. Ik ben geen liefhebber van het genre, maar naar deze band mag ik zo nu en dan graag luisteren.

avatar van Sinner
Ik heb er gisteren naar liggen luisteren. Het lijkt wel haast of de band langzaam richting mainstream opschuift! Nee, grapje natuurlijk. Maar het is wel degelijk een makkelijk verteerbaar album tegenover veel van hun ouder werk. Er staan namelijk een hele hoop melodieën en leads op die je 10 jaar terug niet bij Impaled Nazarene moest zoeken.

Toch is ook de agressie en de shok-factor niet vergeten. De tere zieltjes onder ons zullen nog steeds vertwijfeld staan kijken en luisteren. Songs als One Dead Nation Under One Dead God, Kut (ja dit is dus wel degelijks een woordje nederlands), Neighbourcide en This Castrated World, klinken als vanouds erg hatelijk en misantropisch. Wel nog eventjes geen score van mij want ik heb hem maar één keertje beluisterd. Volgt later in de week wel.

avatar van titan
titan (crew)
Van de site www.expreszo.nl

Homofobe metalband in Nederland

De Finse metalband Impaled Nazarene speelt deze maand in Nederland. De band is controversieel, omdat hun nummers nazistische en homofobe teksten bevatten.

COC Nederland heeft het optreden van de band aan de kaak gesteld bij de clubs in Nederland waar zij zouden spelen.

In het nummer 'Zero Tolerance' uit de groep zijn homovijandige gevoelens. Daarin wordt gezongen over het verkrachten van lesbische vrouwen.

Frank van Dalen van COC Nederland: "Waarom kiezen De Bosuil in Weert, Unitas in Wageningen en Baroeg in Rotterdam voor het programmeren van een band die homohaat verspreidt, tot verkrachting van lesbische vrouwen oproept om hun een lesje te leren en het nazisme commercieel uitbuit? Wat zegt dat over hun mentaliteit, wat willen ze daarmee overbrengen op hun bezoekers, hebben wij ze gevraagd."

Impaled Nazarene promoot met een Europese tour hun nieuwe album Pro Patria Finlandia. Dat album heeft de slogan 'The Holocaust Continues' meegekregen.

Van Dalen reageert: "Een smakeloze provocatie in de maand waarin we de slachtoffers van de naziterreur herdenken en onze herwonnen vrijheid vieren. We hebben de betreffende clubs gevraagd hun programmering eens kritisch tegen het licht te houden en te heroverwegen."

De muziek van Impaled Nazarene wordt wel omschreven als een 'bloedstollende mix van punk en beenharde, extreme black metal'.

In Duitsland zijn vanwege protesten optredens van Impaled Nazarene geannuleerd. De band trad zes keer eerder op in Nederland.

een band met een eigen style geniaal als je het mij vraagt.

avatar van bennerd
titan schreef:
Van de site www.expreszo.nl (...)

Bij het lezen/horen van zulke dingen krijg ik altijd een brede glimlach op mijn gezicht.