Soft Machine Legacy - Steam (2007)

Jazz / Rock
Label: MoonJune

1. Footlose (8:47)
  2. The Steamer (4:38)
  3. The Big Man (5:10)
  4. Chloe & The Pirates (7:27)
  5. In the Back Room (7:11)
  6. The Last Day (5:20)
  7. Firefly (6:42)
  8. So English (8:30)
  9. Dave Acto (6:26)
  10. Anything to Anywhere (5:20)
  11. Moreover * (5:09)
Mssr Renard
Tweede studioplaat maar inmiddels al de vierde plaat van Soft Machine Legacy. Soft Machine Legacy is de voortzetting van Soft Works en bestaat (zie ook hoes) uit Hugh Hopper, John Marshall, Theo Travis en John Etheridge. Wanneer je de Soft Works-plaat meetelt, is dit alweer de derde studioplaat van het nieuwe hoofdstuk Soft Machine, wat rond 2002 startte.

Muzikaal gezien is deze versie van Soft Machine een voortzetting van de fusion-gerichte sound vanaf Bundles, waarbij Etheridge vanaf The Softs ook tot de band behoorde.

Dit is de laatste plaat van een versie van Soft Machine met Hugh Hopper. Hij zal (net als in de jaren 70) vervangen worden door Roy Babbington. Dit is de eerste plaat met Theo Travis, die de rol van saxofonist (en fluit) overneemt van de in 2006 overleden Elton Dean.