John Moreland - High on Tulsa Heat (2015)

Label: Old Omens

1. Hang Me in the Tulsa County Stars (3:41)
  2. Heart's Too Heavy (4:11)
  3. Cleveland County Blues (3:52)
  4. White Flag (4:08)
  5. Sad Baptist Rain (3:25)
  6. Cherokee (4:23)
  7. Losing Sleep Tonight (5:12)
  8. American Flags in Black & White (4:36)
  9. You Don't Care for Me Enough to Cry (4:14)
  10. High on Tulsa Heat (3:41)
Bradlinho
Echt een geweldig album. Meteen bij het eerste nummer pakt het mij al, mede te danken aan de geweldige stem van John Moreland. Die stem verveelt nooit.

avatar van ZERO
Op basis van de lovende reacties hier en de artiesten waarmee John Moreland vergeleken wordt, had ik redelijk hoge verwachtingen voor dit album. Bovendien was de eerste luisterbeurt ook veelbelovend. Qua geluid bevalt het me zeker en de man heeft ook een erg prettige stem.

Maar nu zijn we enkele luisterbeurten verder en wil het album toch ook niet echt meer veel groeien. Het blijft voor mij niet genoeg hangen en er ontbreken een paar nummers die me echt enthousiast maken. Wie weet verandert dat ooit nog, maar voorlopig blijf ik toch steken op "gewoon goed", maar ook niet echt meer dan dat. Ik voel ook niet echt de drang om meer albums te gaan ontdekken.

Favorieten: Hang Me in the Tulsa County Stars en White Flag.

avatar van Niek
13 in een dozijn. Daarmee niet slecht maar ook niet heel interessant. Heel veilig.

avatar van potjandosie
Oeps! dat is mijn reactie op dit album van John Moreland, waarvan hij laat weten "This is a record about home, whatever that is". eerder had ik zijn 5e album LP5 aangeschaft, waarop ik de "bliepjes" storend vond. dit album, dat hier op het genre "rock"? staat, bevalt mij een stuk beter. een zeer aangename verrassing van deze tot voor kort voor mij onbekende Amerikaanse singer/songwriter. een gevarieerd en coherent album met fraaie nummers, gevuld met ballads als wel met meer up tempo werk. de ballad "Cleveland County Blues" deed mij denken aan het nummer van "Fort Worth Blues"van Steve Earle, een eerbetoon aan Townes Van Zandt. de enige "mindere" track vind ik "Sad Baptist Rain", maar dat mag de pret niet drukken. fijne bijdragen van o.a. dobro en pedal steel en de backup vocals van Kierston White voegen ook iets extra's toe, maar of dit album een "klassieker" in de dop is en de man in de voetsporen van artiesten als Steve Earle of John Prine zal treden? ik gun de man graag het voordeel van de twijfel. zag op de site, dat de waardering voor zijn laatste 2 albums LP5 en "Birds in the Ceiling" nogal afneemt. John Moreland komt in ieder geval wel authentiek op mij over. hoop dat de man nog veel moois mag maken.