Eloy - Ra (1988)

West-Duitsland
Label: ACI

1. Voyager of the Future Race (8:54)
  2. Sensations (4:49)

met Paul Harriman en Tommy Newton

3. Dreams (8:06)

met Diana Baden, Stefan Höls, Darryl van Raalte en Annette Strangenberg

4. Invasion of a Megaforce (7:44)

met Udo Dahmen, Achim Gieseler, Stefan Höls en Annette Strangenberg

5. Rainbow (5:22)

met Achim Gieseler, Stefan Höls en Annette Strangenberg

6. Hero (6:52)
avatar van Tuurke
Mmmm, mijn eerste Eloy-album. Jammer dat de drumcomputers erg overheersen.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Als je deze al 4 sterren waard vindt, staat je nog een hoop moois te wachten.

Kingsnake
Even het cijfer opgehoogd.

Ik zit dze nog even te luisteren, en het is zo'n stap voorwaarts vergeleken met Metromania.

De geprogrammeerde drums zijn inderdaad storend.
En Frank begint hier al een beetje met zn kopstem te janken, wat ook best wel tenenkrommed overkomt.

Maar het gitaarwerk, de vrouwelijke vocalen en bijv. de fretless bass op Dreams en de synthdekentjes maken een hoop goed.

1,0
Op het hoogte- dan wel dieptepunt van m'n symfo periode heb ik mij deze plaat laten aanpraten, wat een blamage.
Blikkerige computerdums, oeverloze composities, tenenkrommende teksten in een beroerd soort bratwursten-engels.
Es tut mir leid.

Jumpjet schreef:
Es tut mir leid.

Andere platen van Eloy weleens geprobeerd? De periode '74-'82 heeft heel mooie platen voorgebracht

1,0
De periode van '74 - '82 heeft zeker heel mooie platen voortgebracht, maar niet van Eloy
Ik heb destijds ook nog 'Time to Turn' opgevist bij de tweedehands platenzaak. Op de drumcomputer na heb ik daar de zelfde bedenkingen bij.

Kingsnake
Time To Turn is ook net op het randje. EIgenlijk alleen interessant voor de fervente Eloy en spacerock liefhebber.

Echt interessant zijn eerder Dawn, Ocean en Silent Cries

Kingsnake schreef:
Echt interessant zijn eerder Dawn, Ocean en Silent Cries

Je bent een prima ambassadeur voor Eloy, Kingsnake.

Als ik nog eens in de symfo-mood ben waag ik misschien nog een poging...

Jumpjet schreef:

Je bent een prima ambassadeur voor Eloy, Kingsnake.

Als ik nog eens in de symfo-mood ben waag ik misschien nog een poging...

Ben altijd zo in mn nopjes als mensen in de marge van de Spacerock stappen. Er is zoveel schoons te ontdekken en sommige space-platen hebben hier op MusicMeter maar 1 of 2 stemmen (meestal ik)

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Niettemin past toch de eerlijkheid dat alle Eloy-albums onzinnige teksten hebben die in steenkoolengels gezongen worden. Blijft 'alleen' de muziek over...

Casartelli schreef:

Uitspraak van Frankie is inderdaad beroerd. Verder is hij natuurlijk afhankelijk van de tekstschrijver. Vind ik drummer Jurgen Rosenthal en drummer Jim McGillivray toch nog redelijk slagen (soms).

Ozric Spacefolk
Ik heb voor een aantal platen van Eloy grotere versies van de albumhoezen ge-upload. Er is altijd zo van te genieten. Deze RA-hoes is ook erg mooi.

avatar van notsub
Ra staat vol stevige typische jaren tachtig pop muziek. Het loopt helaas niet over van de goede ideeën en zo nu en dan slaat de verveling toe. De kitsch druipt er regelmatig van af en dat maakt dan wel leuke herinneringen uit die tijd los. Zo lijkt Sensations zo van 90125 te komen. Ra is duidelijk geen hoogtepunt van uit de loopbaan van Eloy, maar amuseert dus wel bij vlagen.

Ozric Spacefolk
notsub schreef:

Ook de enige plaat, die (bijna) helemaal zonder drummer is opgenomen.
Ook één van de weinige platen zonder het fenomenale bas-spel van Klaus Peter Matziol.
Daarom ook een beetje een vreemde eend in de bijt (samen met Destination, die meer heavy rock/metal is gericht).

Na The Tides Return to Forever wordt er weer teruggegrepen op de oude sound van de band.

avatar van Jester
Jammer van de drums, voor de rest is deze CD beter dan ik me herinnerde.