The Bright Light Social Hour - Space Is Still the Place (2015)

Label: Frenchkiss

1. Sweet Madeline (5:43)
  2. Slipstream (2:56)
  3. Dreamlove (5:05)
  4. Ghost Dance (2:35)
  5. Sea of the Edge (3:51)
  6. Aperture (4:40)
  7. Ouroboros (4:29)
  8. Infinite Cities (4:42)
  9. The Moon (3:15)
  10. Escape Velocity (8:13)
Antagoon
Geen bericht? Jammer, veel mensen missen de plaat van het jaar.

woordenaar
Antagoon schreef:
Geen bericht? Jammer, veel mensen missen de plaat van het jaar.

Plaat van het jaar is teveel, maar men mist een verdomd aardig plaatje.

Antagoon
Ja, ben ik met je eens. Plaat van het jaar is wat teveel eer, maar het blijft aangenaam die mengeling van rock met blues invloeden en zweverige electonica.

Antagoon
Nog even een naam 'droppen'; het heeft wel wat weg van White Denim.

avatar van mr-mucho
Yes. Super toffe plaat. Totaal gemist. Klinkt als de "oude" Tame Impala.

avatar van Koos R.
Heerlijke popspacedancerock van deze strakke band uit Austin. Op het spoor gekomen doordat rootsrocker Israel Nash met deze band een tof nummer had opgenomen, "Lupita". Wist ik veel wie ze waren, even de tijd genomen om de twee reeds uitgebrachte albums te beluisteren.

Spacerock, dancerock, beetje mysterieus, lekkere rock, soms licht zweverig met de ondersteuning van de keyboards. Heerlijk hoe de eerst drie nummers vloeiend in elkaar overlopen, uitkomend in het dromerige tempoverhogende in licht hogere sferende brengende Dreamlove. Een licht emotionele "Sea of Edge" en de vlotte, strakke aanklacht tegen anti-migraten-opvattingen in "Infinite Cities". Een album waar ik al zittend achter het bureau steeds meer door begin te bewegen.

avatar van SirChenque
Bleek al heel veel nummers van hun te hebben "geliked" op Spotify maar eigenlijk nooit een hele plaat geluisterd.................dit is wel een pareltje, van die platen die aan iedereen voorbij lijken te gaan maar waarvan je werkelijk afvraagt "waarom heeft niemand het hierover, zelfs niet op MM?".............