Psycho Motel - State of Mind (1995)

Rock / Metal
Label: Castle

1. Sins of Your Father (4:56)
  2. World's on Fire (4:13)
  3. Psycho Motel (4:54)
  4. Western Shore (4:46)
  5. Rage (3:13)
  6. Killing Time (4:46)
  7. Time Is a Hunter (5:32)
  8. Money to Burn (4:08)
  9. City of Light (4:22)
  10. Excuse Me (5:15)
  11. Last Goodbye * (4:03)
  12. (Can't) Wait * (4:37)
avatar van Sebashuis
wat hou ik toch van die foute hoes!

die spreekt mij in de eerste instantie meer aan dan Bruce zijn solo werk. ondergewaardeerd album.

goed bezig Adrian! 3.5*

avatar van MetalMike
Ik heb die hoes, de binnenkant althans, aan mijn muur opgehangen ooit. Heeft er best lang gehangen.

Als ik een top 10 zou maken van mijn favoriete cd's van de jaren 90, zou deze er zeer waarschijnlijk tussen staan. Samen met de tweede van Conception en het debuut van Threshold.
Wat een zalige cd, een beetje een gruizige uitvoering van Tesla, zo voelt het voor mij. Komt ook door de zanger, doet me heel vaak aan Jeff Keith denken. En ook aan de zanger de van Written In The Sand cd van MSG. Heerlijke zangers.
Knal meteen er in met "Sins of Your Father", zalig baswerk ook. "World's on Fire" bevat zalig riffwerk. Heb wel aan het geluid moeten wennen, beetje dof en donker, maar na diverse draaibeurten was ik daar helemaal aan gewend. Heeft ook weer zijn pluspunten, waardoor heldere momenten zoals het begin van het titelnummer (Hendrix'achtige bluesy riff) en "Western Shore" er juist beter door uitspringen.
Staan ook een paar heerlijk catchy nummers op, zoals het super meezingbare "Money to Burn" en het mid-tempo "Time Is a Hunter". Die twee gaan gegarandeerd voluit bij mij. Als ook het ritmisch tricky "Rage".
De plaat kan gewoon niet stuk, ook niet bij het afsluitende ietwat grungy "Excuse Me". De plaat is gewoon top. Ik was überhaupt al te blij dat Adrian Smith weer op het Hard Rock pad terug te vinden was, niets hier klinkt als Maiden, gelukkig maar... wat voor zin heeft om wat anders te gaan doen en dan je oude broodheer te kopiëren. Het is bepaald geen veilige route, maar levert wel top muziek op.
Ik draai de volumeknop weer even omhoog als ik het geweldige "Killing Time" meebrul!