Terence Trent D'Arby - Greatest Hits (2002)

Label: Sony

1. Wishing Well (3:31)
  2. If You Let Me Stay (3:14)
  3. Dance Little Sister (3:55)
  4. Sign Your Name (4:38)
  5. Elevators & Hearts (4:06)
  6. Heartbreak Hotel (2:14)
  7. Birth of Maudie (3:02)
  8. This Side of Love (4:59)
  9. To Know Someone Deeply Is to Know Someone Softly (4:28)
  10. Billy Don't Fall (4:15)
  11. It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding) (3:42)

met British Electric Foundation

12. Do You Love Me Like You Say (4:01)
  13. Delicate (4:17)
  14. She Kissed Me (3:33)
  15. Let Her Down Easy (4:07)
  16. Right Thing, Wrong Way (5:13)
  17. Holding on to You (5:03)
  18. Vibrator (4:29)
  19. Change Is Gonna Come (4:50)
  20. Wonderful World * (3:57)
  21. Under My Thumb [Live] * (4:48)
  22. Jumping Jack Flash [Live] * (4:15)
  23. Greasy Chicken [Live] * (4:41)
  24. Rain [Live] * (3:17)
  25. Wishing Well [Three Coins in a Fountain Mix] * (6:13)
  26. Dance Little Sister, Pt. 1 & 2 * (8:42)
  27. Sign Your Name [Lee 'Scratch' Perry Remix] * (5:19)
  28. To Know Someone Deeply Is to Know Someone Softly [Samba Mix] * (5:16)
  29. Do You Love Me Like You Say? [Masters at Work Mix] * (7:48)
  30. Perfumed Pavillion (The Motion of My Memories) * (4:22)
  31. Survivor * (3:19)
avatar van musicfriek
Deze man is aan zijn eigen arrogantie ten onder gegaan. Vond het destijds ook maar matige muziek. Irritante stem vooral.

Nee hoor: zeer lekkere muziek (ook zijn latere albums).
Arrogant? Dat inderdaad wel.

avatar van principal2000
Ook dat arrogante is maar een redelijk korte periode geweest. Nu is hij eerder zweverig en heeft zichzelf omgedoopt tot Sananda Maitreya. Zijn muziek is verre van matig te noemen als je vanuit het oogpunt van een muziekkenner/-liefhebber kijkt. Het kan natuurlijk niet je smaak zijn.
Hij is een artiest die qua veelzijdigheid (dans, zang, schrijven, produceren, verschillende instrumenten bespelen) een beetje vergelijkbaar is met Prince.

avatar van IntoMusic
Ik heb hier de 2-cd versie van (nummers al laten toevoegen) en hierop staan dan ook nog wat live versies, Stones covers en remixen.
Ik kende eigenlijk alleen zijn debut, maar toen ik Delicate hoorde (van Symphony Or Damn) begon er heel ver in mijn geheugen een belletje te rinkelen. Wat heeft hij heerlijke songs gemaakt en vooral de ballads vind ik pareltjes. Van het eerder genoemde album is Let her down easy echt prachtig en zijn ook de live versies een aangename verassing.

Jammer dat hij zich inderdaad altijd zo arrogant presenteerde, maar de man kon wel ontzettend goeie popsongs fabriceren. Eigenlijk zag ik een paar dagen geleden pas op MuMe dat ie nu door het leven gaat onder een andere naam. Achja, de beginjaren zal hij ook niet met die naam overtreffen...

avatar van rkdev
Hier staan nog best wat nummers op die mij niks zeggen.
Kan iemand me wat meer vertellen over de achtergronden van 'Elevators & Hearts', 'Heartbreak Hotel', 'The Birth of Maudie', 'It's Alright, Ma' en 'Right Thing, Wrong Way' ?

avatar van Poles Apart
"Elevators & Hearts" was het b-kantje van grote hit "Wishing Well". "Right Thing, Wrong Way" is te vinden op de soundtrack van "Beverly Hills Cop 3". "Heartbreak Hotel" komt dan weer van een John Peel sessie uit 1987. De Dylan cover "It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)" is eigenlijk een nummer van de British Electric Foundation (B.E.F.) waarop TTD de vocalen verzorgt.

"The Birth of Maudie" is de a-kant van een single uitgebracht in 1989 onder het pseudoniem the Incredible E.G. O'Reilly (het b-kantje was "An Chúileann").

avatar van rkdev
Thanx P.A. !

avatar van Twinpeaks
Ik heb eigenlijk de "belangrijkste albums van Terence wel in huis. Maar heb deze toen meegepikt voor de bonusdisc en de b-kantjes . Dat scheelde weer singles en maxi's draaien. Deze verzamelaar is uitstekend samengesteld en de bonusdisc is echt een meerwaarde. 4 en halve ster.