Xavier Rudd & The United Nations - Nanna (2015)

Australiƫ

4. Come People (2:43)
  5. Sacred (3:01)
  6. Nanna (5:37)
  7. Rusty Hammer (3:10)
  8. Rainbow Serpent (4:03)
  9. Creancient (6:20)
  10. Warrior (5:02)
  11. Struggle (3:52)
  12. Radiate (0:53)
  13. Bundagen (8:11)
avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind dit album vooral nep en goedkoop klinken. Een Australiër met zo'n gemaakt Jamaicaans accent vind ik al vreselijk en de vrolijke deuntjes die onder de zang worden gelegd zijn vaak simpele reggaetunes. In Nederland zou deze band Chef'Special heten en daar krijg ik ook al de kriebels van.

Maar laat ik niet te streng zijn, soms blijft zo'n vrolijk deuntje best wel even hangen.

avatar van Carolaah
Hmm. Ik heb Xavier Rudd eigenlijk jarenlang links laten liggen. ondanks mijn interesse in singer-songwriters. Echter was ik laatst weer eens de concertagenda aan het doorspitten voor een avondje uit met vrienden en kwam ik hem opnieuw tegen. Toch maar eens proberen dan..

Het voorgaande album staat me beter aan.. Dat reggae-rip off gedoe hoeft van mij niet zo, het komt ook niet echt lekker over met dat accent en de wetenschap dat hij dit actief produceert.
Kan me wel vinden in de review van R&P (rest his soul).

Ik moet nog iets meer luisterbeurten wagen, maar vrees dat het maximaal 3 sterren wordt.

Kor
Nou, heb ik niet luisterbeurten voor nodig. Het is een luchtig niemandalletje, na een paar mooie albums. Zeker de voorlaatste, Spirit Birds, vond ik prima. Maar dit Nanna, laat ik maar liggen.