Big Data - 2.0 (2015)

Electronic / Rock
Label: Wilcassettes

1. The Business of Emotion (4:07)

met White Sea

met Rivers Cuomo

6. Big Dater (4:25)
  7. Automatic (5:14)

met Jenn Wasner

8. Get Some Freedom (3:37)

met Dragonette

9. Sick for Me (3:39)

met Bear Hands

10. Perfect Holiday (3:55)

met Twin Shadow

avatar van Sunderland
Big Data is producer Alan Wilkis en dit is zijn eerste langspeler na een EP'tje, logischerwijs, genaamd 1.0.
Hij moet toch geen onbekende zijn in het wereldje als je Jamie Lidell en Rivers Cuomo weet te strikken.

Dangerous was de eerste single en ondertussen al weer 1,5 jaar oud. Maar hij blijft erg prettig. Haalde de nr. 1 positie in de USA.

avatar van Arrie
Nu moet ik je toch (als 'hitlijsten-expert' ) even corrigeren. Of in ieder geval nuanceren.

Dangerous was nummer 1 op de Billboard Alternative Chart, maar de algemene hitlijst (Billboard Hot 100) heeft het nummer nooit gehaald, ondanks dat het meer dan dertig weken in de bubbling under stond.

De Billboard Alternative Chart is overigens gebaseerd op wat de alternatieve radiozenders in de VS draaien.

avatar van Sunderland
Oh, haha, ik las dat het ergens de nr 1 positie had gehaald. Ik ken die Amerikaanse hitlijsten niet zo.

Bedankt voor de les! Nu ben ik ook op de hoogte.

Edit: Overigens zal de BAC mij persoonlijk ook meer aanspreken dan de BH100. Ik ga hem eens opzoeken.
Edit 2: Dangerous staat er nog steeds in; 52 weken reeds.