The Futureheads - News and Tributes (2006)

Label: 679

1. Yes / No (3:00)
  2. Cope (2:52)
  3. Fallout (3:00)
  4. Skip to the End (2:54)
  5. Burnt (3:41)
  6. News and Tributes (3:49)
  7. Return of the Beserker (2:36)
  8. Back to the Sea (3:24)
  9. Worry About It Later (4:14)
  10. Favours for Favours (2:53)
  11. Thursday (3:46)
  12. Face (3:39)
  13. Area (2:46)
  14. Help Us Out (2:21)
  15. We Cannot Lose (2:31)
  16. Decent Days and Nights [Shy Child Remix] (4:37)
Eerste single wordt "Skip To The End". Klinkt weer zoals een 'typisch' futureheads nummer. Niet slecht

tondeman
inderdaad een echte 50/50 band: erg goeie songs afgewisseld met matige. maar ook ik kijk wel uit naar deze cd

(Sorry, ik verwijderde per ongeluk mijn bericht. Deze stond eigenlijk voor die van tondeman)

Toevallig net weer eens het debuut geluisterd, blijft wat mij betreft een beetje een wisselvallige plaat. Toch denk ik dat ik deze wel weer even ga proberen. Het blijft toch een leuk bandje.

avatar van gemaster
W00t, als fan van het debuutalbum kijk ik erg uit naar deze 2e plaat.

avatar van Hermy
Het album is al gelekt. Ik ben benieuwd; ik vond op het vorige album behoorlijk wat leuke nummers staan (naast ook wat mindere nummers).

avatar van gemaster
Ik zie hem nog nergens staan anders.

avatar van Glurp
Staat 'Area' er nou voor de 2e keer op? Deze stond toch ook op het debutalbum? waarom?

'Skip to the end' klinkt in ieder geval erg lekker, heb voor de rest nog niks gehoord..

avatar van gemaster
Toch weer een knappe popplaat van die kekke bandje. Het haalt nergens het niveau van die heerlijke debuutplaat, maar leuk is het allemaal zeker. Wat mij betreft zijn The Futureheads een blijvertje.

Kweeni, ik vind dit maar tweederangs postpunk (van de franz ferdinand lichting:).
Toch op basis van die nieuwe single. Ik ken hun vorig werk niet.

avatar van pauljojo
Lekker plaatje wat mij betreft... Ik heb er in ieder geval van genoten. Of het een blijvertje is betwijfel ik. Ik gok dat ik hem na een aantal beurten wel zat ben. Maar dat zien we dan wel weer... Voor nu: 3,5*

avatar van TerryA
beter dan hun self titled debut album van 2004, deze album heeft 6 nummers derop dat allemaal singles kunnen zijn! (tracks 3, 4, 5, 8, 9 & 10) waarvan tot nu toe "Skip To The End" (track 4) de eerste is geweest. The Futureheads weten precies hoe ze space moeten gebruiken in hun liedjes naar maximaal effect, maar toch vol dynamics en geweldige harmonies (iets dat veel bands van kunnen leren) ... een 8.5 uit 10 zeker waard.

Glurp schreef:
- Area was een EP dat uit kwam vorige jaar - de debut album was van 2004 - toen het (uiteindelijk) in amerika was uitgebracht in 2005 hadden ze de Area EP derbij geplakt.

Helemaal perfect, echt een gevarieerde en doordachte maar toch spannend klinkende plaat, voor mij in de top 5 van dit jaar!

avatar van TerryA
The Futureheads komen terug naar nederland en wel op donderdag 16 november in Den Haag tijdens de Crossing Border festival ... een van de beste (misschien zelfs de beste) nieuwe Britse band van de afgelopen 3 - 4 jaar en live zijn ze ook indrukwekkend!

klopt het dat er bij elk nummer flink geskipped en gesneden wordt in het tempo/ritme? vind het voor een keer wel grappig; bij Skip To The End heeft het natuurlijk een functie, maar neem aan dat het niet bij de hele plaat zo moet zijn?

of ik heb een verneukte mp3 versie

the dutchman schreef:

of ik heb een verneukte mp3 versie

nee ... maar misschien goed idee om origineel kopie te beluisteren?

avatar van Antie
op de site van studio brussel kun je al een stukje horen van hun volgende cd.

"http://www.stubru.be/node/34976";

avatar van Ludo
Dacht een soort wacky Franz Ferdinand 3FM ripoff te krijgen, maar het blijkt een behoorlijk harde, stoere, noisy plaat. Field Music on steroids. Onderschat wmbt.