Big Daddy Wilson - Time (2015)

geen stemmen

12. Mama’s Words
  13. We’re Ready
  14. Daisy
Hendrik68
Als je Big Daddy Wilson hoort en ziet dan denk je meteen aan een rasechte bluesartiest. Maar die bluesartiest werd hij pas na een enorme omweg. Wilson Blount (oftewel Big Daddy Wilson) werd geboren in Edenton North Carolina en groeide op met zijn oma middenin de katoenplantages. Het leven daar bood niet echt veel uitzicht op een beter bestaan en Wilson meldde zich aan bij het leger. Als marinier kwam hij in Duitsland terecht, niet vermoedend dat hij er tot op de dag van vandaag nog zou wonen. In zijn dienstperiode leerde hij een Duitse vrouw kennen en zo begon hij een nieuw leven in Duitsland. Pas in zijn nieuwe vaderland luisterde hij voor het eerst naar de blues en hij was meteen verkocht. Met zijn prachtige donkere koffiebruine soulstem timmerde hij stukje bij beetje aan de weg en inmiddels is zijn roem ook in zijn vaderland erkend.

Dit laatste album is tot stand gekomen met medewerking van zijn vrienden Eric Bibb en Staffan Astner. Iedere bluesliefhebber kent Eric Bibb natuurlijk van zijn vele solo albums. Hoewel de stijl van Bibb me vaak wat te lief is past zijn spel perfect als begeleider van Wilson, zie vooral het openingsnummer met het prachtige banjospel. Vervolgens volgt een aaneenschakeling van heerlijk in het gehoor liggende blues. Niet te diepgravend, maar ook net niet te glad (hoewel hij met nummers als Like a Sunny Day op het randje zit). Af en toe maakt hij uitstapjes naar de soul en folk. Dit album is op een perfect moment uitgebracht. Zo aan het begin van de mooiere dagen van het jaar. Straks op het terras in de stralende zon is het perfecte moment om dit album op te zetten. Een echte feelfgood plaat van deze sympathieke mijnheer.