Baby Dee - I Am a Stick (2015)

Folk / Pop
Label: Tin Angel

1. I Am a Stick (5:57)
  2. Sky of Loving Arms (6:15)
  3. Up Tree, River Down / Wilhelmus Cominatcha (5:30)
  4. Big Love (5:58)
  5. Whose Rough Hands (6:14)
  6. But in My Dream (4:43)
  7. Tokyo (1:44)
  8. Bendy Bus (3:06)
  9. Okadoka (1:54)
  10. Hymn (3:01)
  11. Road of Eyes That See (4:39)
Een Baby Dee album hoef je niet echt om de zangkwaliteit aan te schaffen, maar sfeer weet ze telkens neer te zetten en dat is hier niet anders.
Toch vind ik de sfeer op I Am a Stick lastig in te komen omdat de nadruk meer dan ooit op de zang lijkt te liggen en daar red het Wilhelmus dan echt niks meer aan.

Voor het eerst dat ik met moeite een Baby Dee album uitzit. Het kan gebeuren. Misschien te vaak gehoord of is de betovering gewoon verbroken of moet ik wachten tot ik in een betere stemming ben wellicht. Vooralsnog doet dit nieuwe album me (nog) niet erg veel.

avatar van Brunniepoo

Nu ik jouw bericht zie, gaat eigenlijk pas een belletje rinkelen bij de naam Baby Dee: die rare vrouw die Marc Almond bijstond bij zijn concert in de Melkweg. Eerder had ik dit album al gehoord en een bijzondere ervaring is het wel. Ben er niet helemaal uit wat ik ervan vind. Het is me soms iets te veel 'moeilijk om het moeilijk', maar over de gehele linie vind ik het wel wat hebben.

Maar eens achter andere platen van deze dame aan.

Ze heeft interessantere Brunniepoo

Bij het concert in Leeuwarden was ze er ook bij als vaste muzikant van de band..Ze vertoeft heel vaak in Nederland trouwens.

avatar van Brunniepoo
aERodynamIC schreef:
Ze heeft interessantere Brunniepoo

Daar ben ik inmiddels ook al achter

Kiest ie net degene die ik niet ken