Pan American - For Waiting, for Chasing (2006)

Avant-Garde / Electronic
Label: Mosz

1. Love Song (7:23)
  2. Are You Ready? (5:01)
  3. Dr. Christian (5:36)
  4. Still Swimming (1:47)
  5. From Here (5:51)
  6. The Penguin Speaks (5:52)
  7. Amulls (9:43)
avatar van Jazper
Interessant, issie al uit?

fastpulseboy
he? nieuwe?

Sietse
ja vrijdag uitgekomen als ik me niet vergis....

avatar van Jazper
Hmm, in de cd-winkel hadden ze hem nog niet eens in de compu staan. Spijtig, want erg benieuwd.

Sietse
ik heb net gebeld met Get Records. 15 mei komt ie uit.

edit: dat is dus in Nederland en België. In UK is ie dus nu uit, zoals ik het uit de Boomkat nieuws brief begreep.

Sietse
net een eerste luisterbeurt gedaan...want natuurlijk was ie alweer via de bekende kanalen binnen.

Dit kan niet tippen aan het ouder werk van Pan American. Er staan mooie ambient stukken op, maar het vaak subtiele werk zoals op Quiet City en The River Made No Sound mist. Er staan een paar pareltjes op, maar vooralsnog kan het niet overtuigen. 3,5.

Jammer, maar goed dat je het zegt. Streep ik 'm voor nu even door op mijn te-kopen-lijst.

avatar van cichlisuite
Sietse schreef:

Ben ik toch niet helemaal met je eens, ik vind deze erg aangenaam, afsluiters zoals op dit album daar zit ik echt op te wachten, wat een heerlijk kalme track is dat.
Een wereld van verschil om dit 's avonds of 's middags te horen.
Ben zelf niet zo weg van "Quiet city" die hier toch wel erg geprezen wordt.

"the River made no sound" vind ik daarentegen echt subliem.

Sietse
river made no sound is inderdaad ook erg mooi...ik ben er nog niet uit of ik die of quiet city nu het mooiste vind...close call denk ik.

Sietse
toch 0.5 erbij...nog een keer luisteren deed mij veel goed.

straks nog maar eens een keer Quiet City doen.

Dacht ongeveer hetzelfde Sietse na het snel luisteren, vind het nog steeds het minste album van PA. Een 4 i.p.v. de 4.5's voor de overige albums. Misschien moet ik de eerste albums zelfs nog upgraden naar een 5 Nja, zal deze blind order nog eens wat vaker opzetten..

daiz schreef:
Nja, zal deze blind order nog eens wat vaker opzetten..

En dat heb ik inmiddels een aantal keer gedaan, stem opgeschroefd naar een 4.5. Toch wel een heel lekker album na wat vaker luisteren!

Omayyad
Deze hangt momenteel aan VPRO's Luisterpaal...

avatar van Jazper
Wat ik hierboven meer lees is bij mij ook het geval. Het plaatje heeft wat tijd nodig om te groeien. Toch weer een heerlijk rustige, subtiele, transparante. Het is, en dat geldt wat mij betreft voor maar weinig artiesten, even mooi als het zacht staat. Omdat bij een laag volume je vanzelf beter gaat/wil luisteren. Het is alsof je automatisch je aandacht verhoogt als de muziek zachter staat.

Ik verhoog een volle punt. 4,5 *

fastpulseboy
idd heeft ie even moeten groeien maar ik vind em nu ook erg fijn. Heerlijk plaatje om mee wakker te worden vandaag

avatar van Starbuck
Ik stam nog uit het Eno tijdperk, een tijdje in die kring rond Eno blijven hangen (Michael Brook, Robert Fripp). Maar via via, dan eindelijk dit tegen het lijf gelopen.

Aaaaaaaaaaaaah, dit is mooi zeg. Hier ben ik voorlopig nog wel even zoet mee.

4.5*

Kan iemand me uitleggen wat voor muziek dit is? Ik zag namelijk vandaag in een Platenzaak een lp hier van leggen en ik zag dat het van het Kranky label afkomstig was, het leek me wel interesant.

avatar van essence
's Morgens is het voor mij een ideale plaat om mee wakker te worden. Heel zacht en langzaam, samen met een kop stevige koffie, een lage winterzon en de rijm op de bomen hier achter mijn raam, kleurt deze plaat het begin van mijn weekend alvast goed in. En ik denk dat deze plaat het voor mij beter zal doen in de ochtend dan 's avonds/'s nachts, want dan heb ik liever ze iets duisterder, iets met meer weerhaken. Terwijl het geluid dat k hier hoor iets frivools, iets heel zachtaardigs heeft.
Sterke plaat!

avatar van Antie
Hmm duurt wel even bij me voor het gaat doordringen.
Voorlopig weten "Are You Ready? " en "Amulls" me te boeien

avatar van hawkins
Binnenkort reissue op vinyl door Kranky.

- edit: ook cd'tjes worden weer bijgeperst door Kranky.