Jannes - Zoals Ik Ben (2015)

1 stem

Label: 8ball

1. Ik Heb Genoeg van Jou (3:41)
  2. Toch Blijf Ik van Je Houden (3:54)
  3. Alles Wat Ik in Me Heb (3:44)
  4. Weet Alleen Jij (3:49)
  5. O, M'n Liefste (4:03)
  6. Niemand Zo Mooi Als Jij (3:42)
  7. Al Mijn Liefde Zal Ik Geven (3:38)
  8. Dat Is Toch Liefde (4:05)
  9. 'N Echte Vriend (3:51)
  10. Zeven Dagen, Zeven Nachten (3:15)
  11. Ik Heb de Liefde Gevonden (3:26)
  12. Ik Mis Je (4:27)
  13. Tranen in Jouw Ogen (3:31)
  14. Eens (3:30)
avatar van nlkink
Alweer het dertiende volwaardige album van Jannes, tenminste, als je verzamelalbums en een kerstalbum buiten beschouwing laat. Is er veel veranderd sinds zijn eerste album? Eigenlijk niet zoveel. Productioneel is het allemaal wat beter. De eerste albums klonken qua productie 'goedkoop'. De verkoopcijfers waren er niet minder om. Dat toont toch wel aan dat Jannes een fenomeen is.
Qua thematiek, behoudens dan het kerstalbum, durft Jannes eigenlijk ook niet van het geijkte pad af te wijken. Vrolijke meezingers afgewisseld met tranentrekkers, of zo u wil, smartlappen. Op menig piratenfestival trekt hij met dit materiaal het publiek over de streep. En waarom zou je ook willen experimenteren? Het publiek wat hij wil bereiken zit hier ook helemaal niet op te wachten. En Jannes weet dat.
Wat wel in de loop van de jaren beter is aangepakt zijn de hoesontwerpen. De hoesfoto's van de eerste albums waren ronduit lelijk. Sommige recensies van vroege Jannes albums op MM gaan meer over de hoes dan de muziek.
En als je het niet leuk vind kun je bij Jannes en zijn familie altijd nog terecht voor tweedehands auto-onderdelen en het inleveren van je oud ijzer. Ook mooi toch?