Laibach - Nato (1994)

Avant-Garde / Rock
Label: Mute

1. Nato (5:45)
  2. War (4:10)
  3. Final Countdown (5:40)
  4. In the Army Now (4:31)
  5. Dogs of War (4:43)
  6. Alle Gegen Alle (3:52)
  7. National Reservation (3:46)
  8. 2525 (3:48)
  9. Mars of River Drina (4:48)
avatar van titan
titan (crew)
Er kan gelukkig ook nog gelachen worden in de avant-garde en daar is Laibach een goed voorbeeld van (al zie je er waarschijnlijk een nazistisch collectief in als je ze te serieus neemt). Laibach grossiert in protserige en bombastische muziek met marsritmes en bromzang. Daarnaast vallen ze op door hun hilarische covers. Ze hadden hiervoor al eens een album met covers van de Beatles opgenomen en eentje met covers van de Stones en Nato is een soort van conceptplaat met liedjes over oorlog en het einde der tijden.

Ook op deze plaat dus weer veel covers, waaronder een versie van The final countdown van Europe (!), Alle gegen alle van DAF en In the year 252 van Zager & Evans. Hun meest geslaagde album als je het mij vraagt en later nogal opzichtig gekopieerd door Rammstein. 4*

avatar van c-moon
Inderdaad TITAN... Na Opus Dei zeker het meest toegankelijke Laibach album.. met momenten -- voor hun doen -- misschien iets te toegankelijk

Je vergeet ook nog "Dogs Of War" van PINK FLOYD en "In The Army Now" van STATUS QUO te vermelden, en oh ja ook "WAR" van Edwin Star...

Enkel "Nato", "National Reservation" en Mars On The River Drina" zijn eigen Laibach composities.

Alleszins na het zwaar Dance/Techno gerichte Kapital, terug Laibach in de goed richting....
Alleen de zware industrial blijkt stilaan te verdwijnen...
Toch zeker een 4 waard...

En ik ben blij dat ik hier nog iemand vind die ook ziet hoezeer RAMMSTEIN de mosterd bij LAIBACH gehaald heeft!

avatar van Castle
Ik had Laibach en Rammstein nog niet gelinkt, al had ik het gevoel voor mij Rammstein niet iets nieuws was.
Weer wat uit mijn doubts-lijst