Lingua - The Smell of a Life That Could Have Been (2006)

Zweden
Label: Rebel Monster

1. May Crayons Guide the Sheep (4:40)
  2. You Wonder Why You Still Wonder Why (5:31)
  3. Out of Faces (5:52)
  4. Control Yourself (4:54)
  5. Constant State of Puttra (6:02)
  6. Aftermath (4:40)
  7. No Footing (3:35)
  8. I Have No Human Me (1:13)
  9. Transparent Barriers (7:29)
avatar van mathias
Het is allemaal nét niet op dit plaatje. Jammer, ergens heb ik het gevoel dat ze teveel de platgetreden paden willen blijven belopen en zo hun eigen potentieel teniet doen. Een - nipte - 3*. Overigens is het genre 'metal' op dit plaatje te bediscussiëren. Liefhebbers van de standaard (cliché) rock zullen dit plaatje (vooral de eerste helft) denk ik ook wel kunnen appreciëren.

Luistert allen naar het nieuwe album van Lingua: the smell of a life that could have been, top! En nee, Matthias (ofzoiets, die gast die er commentaar bij had gezet): niet een album allen geschikt voor 'softies'. Ik prefereer harde(re) muziek. De composities zijn goed, breaks, zang, melodie. Luister het album al 3 weken en het bevalt nog steeds! Het zal ook eens niet: uit Zweden. Nog een erg goede, maar niet door de media opgepikte band uit Zweden: Quit Your Dayjob. Vooral liveoptredens zijn een aanrader. Nummers als 'Pissing on a panda' en 'look! a dollar!' zijn geweldig.
Zegt het voort

avatar van mathias
Ik heb ook nergens gezegd dat dit een plaat voor softies is. Enkel dat, hoewel het genre 'metal' heet, dit ook geschikt is voor de rockers die zich normaal niet aan metal wagen. Top? Voor mij niet. Dit is nog net middelmaat, ook na nog een paar luisterbeurten blijven die 3*en staan. Er is beter te vinden, ook qua rock/metal crossovers.

Ik hang qua mening ergens tussen liek en mathias in. Ik gun het nog een maandje.